Bama

Tacosauser: Thai glaze og Chilimania

Mexikansk mat har tatt Norge med storm de siste årene, og taco kan være skikkelig sunt dersom du bruker friske råvarer og masse grønnsaker. Raskt og enkelt er det, også smaker det nydelig.

Thai glaze/marinade

1 stk sitrongress

1 stk løk

2 fedd hvitløk

1 tommelstor bit ingefær

2 ss soyasaus

2 ss sukker

1 ss mangochutney

1 ss gurkemeie

½ ss salt

½  ss kummin

1 ss chili flakes (eller chilipulver)

1 ss koriander tørket

1 ts cayennepepper

1 dl matolje

Slik gjør du

1. Skrell og grovkutt sitrongress, løk, hvitløk og ingefær og ha i en blender sammen med resten av ingrediensene.

2. Kjør til en fin masse og ha på tette glass eller bokser.

3. Brukes med en gang eller oppbevares kjølig i en måned eller fryst i ett år.

Chilimania

2 stk paprika rød, ferdig grillet eller fersk.

1 stk løk

2 ss paprikapulver

1 ss chiliflakes eller chilipulver

½ ss cayenne pepper

½ dl  sukker

½ dl soyasaus

½ dl matolje

½ dl ketchup

½ dl hermetiske boks tomat

2 ss  eddik, eplecider- eller hvitvinseddik

Slik gjør du

1. Gni paprikaene med litt olje og grill dem i ovnen på 220 grader til skallet er sort (ca 10-15 min).

2. Legg de i en pose til avkjøling. Pill av skall og ta ut frø.

4. Bland de grillede paprikaene med grovhakket løk og resten av ingrediensene og kjør i en blender til en finknust masse.

5. Brukes med en gang eller oppbevares kjølig i en måned eller fryst i ett år.