Bama

Asiatisk laks med spicy thai salat

30 min
Tags:

En spennende og rask middag med asiatiske smaker.

Ingredienser for 12 personer

Asiatisk laks med spicy thai salat

  • 2 kg laksefileter
  • 600 g ris

Saus til laks

  • 2 stk røde chilier
  • 30 g ingefær, tilsvarer en bit
  • 6 fedd hvitløk
  • 4 stk sitrongress
  • 2 stk lime, ev. limeblader
  • 2 dl soyasaus
  • 2 dl søt chilisaus

Salat

  • 2 stk agurker
  • 2 stk rødløk
  • 100 g sukkererter, en halv pk
  • 2 stk gulrøtter
  • 400 g bønnespirer
  • 100 g cashewnøtter, ristes
  • koriander, etter ønske

Asiatisk salatdressing

  • 4 stk lime
  • 8 ss asiatisk fiskesaus
  • frøene fra chilien

Tilberedning

1. Skyll risen godt i kaldt vann og ha i gryten med vann. Kok opp og la småputre med lokk i 5-6 minutter, dra til side og la "hvile" til den er klar.

2. Grovkutt chili uten frø (men ta vare på frøene til senere), ingefær, hvitløk og sitrongress. Knus det i morter, stavmikser eller liknende til en saus sammen med soyasaus, lime og søt chilisaus.

3. Legg fiskefileten på et smurt stekebrett. Gni den ferske krydderpureen over fiskefileten. Bak den i ovnen på 220 grader på midterste rille i ca. 10 minutter til kjøttet flaker seg.

4. Riv gulrot på den grove siden av rivjernet. Kutt agurk i biter og fjern innmaten. Kutt rødløk i tynne skiver. Ha alt i en stor bolle sammen med bønnespirer, sukkererter og ristede mandler.

5. Finhakk chili-frøene og press lime. Bland dette med fiskesausen i en liten bolle og hell dressingen over salaten.

6. Ta fisken ut av ovnen og legg på fat.

7. Dryss grovhakket koriander (og evt vårløk) over fisken. Server med ris, salat og limebåter.

Mer om råvarene