Bama

Helbakt kveitefilet med stekt blomkål og eggesmør.

60 min
Tags:

En helbakt fornøyelse som passer perfekt til buffeten.

Ingredienser for 20 personer

Helbakt kveitefilet

  • 1,6 kg kveitefilet, med skinn
  • 1 stk sitron, skiver
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk hvitløk
  • timian, etter ønske
  • olivenolje eller rapsolje, litt
  • salt og pepper, smak til

Stekt blomkål

  • 2 stk blomkål
  • 50 g smør
  • 15 g gressløk, finkuttet til pynt
  • rapsolje, litt til steking
  • hvit trøffelolje, etter ønske
  • salt og pepper, etter ønske

Eggesmør

  • 2 stk egg, kokte
  • 2 stk vårløk, skiver
  • smør fra blomkålsteking
  • salt og pepper, etter ønske

Tilberedning

Helbakt kveite

1. Sett ovnen på kombidamp på 80°C

2. Smør et brett med olje, og salt kveiten på kjøttsiden.

3. Legg den så med kjøttsiden ned på brettet og ha på alle krydderne på skinnsiden før den settes i ovnen.

4. Varmebehandles i 20-25min til skinnet akkurat slipper fisken.

5. Ta forsiktig av skinnet når fisken er ferdig bakt og server med stekt blomkål.

Stekt blomkål

1. Rens og del blomkålen i båter.

2. Stek den til den blir brun og begynner mørne. 

3. Tilsett smør, smak til med salt og pepper og stek til blomkålen er helt mør.

4. Smak til med litt hvit trøffelolje.

Ta vare på stekesmøret til blomkålen og bruk i eggesmøret.

Eggesmør

1. Del de kokte eggene i minder biter og kutt vårløken i tynne skviver. 

2. Bland sammen eggene og vårløken i det varme smøret fra blomkålen.

3. Smak til med salt og pepper. 

Mer om råvarene