Bama

Uramaki med crabsticks og chilimajones

60 min
Tags:

Du trenger ikke syv år for å lære å lage sushi. Vi gir deg gode tips for å komme i gang, lett!

Ingredienser for 8 personer

Uramaki med crabsticks

  • 1 stk agurk
  • 1 stk avocado
  • 4 stk nori, tørket tang
  • 2 tsk wasabipulver
  • 100 g crabsticks

Sushiris

  • 5 dl sushiris, 5dl
  • 2 ss sukker
  • 8 dl riseddik
  • 8 dl vann

Chilimajones

  • 4 stk eggeplommer
  • 2 tsk sennep
  • 4 dl rapsolje
  • 2 stk egg
  • 2 stk sylteagurker
  • 4 ss kapers
  • 6 ss koriander
  • 2 stk røde chilier
  • 1 stk sitron
  • 2 ss crème fraîche
  • 2 tsk chilipaste
  • salt og pepper, etter ønske

Tilberedning

Koke sushiris

Risen er hemmeligheten med sushi og er smaksatt med en lett syrlig marinade av sukker, salt og riseddik. 

1. Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig. Avkjøl marinaden før bruk.

2. Skyll risen godt i kaldt vann 3-4 ganger, og sil godt av ved siste skylling. Ha ris og vann i en kasserolle, legg på lokk og la koke på lav varme i 15 minutter. Ta kasserollen av varmen og la risen trekke i 10 minutter.

3. Ha risen over i en bolle, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.

4. Avkjøl risen i romtemperatur, og dekk deretter til med et fuktig kjøkkenhåndkle for å forhindre at risen tørker.

5. Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor fram med litt om gangen. Avkjøl risen i romtemperatur.

Uramaki

1. Skjær grønnsakene  i strimler på ca. 1 cm tykkelse, del noriarket i to og dekk bambusmatten med plastfolie.

2. Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber når du fordeler risen utover noriarket.

3. Legg et halvt noriark på bambusmatten med den ruglete siden opp, fordel et lag ris utover hele arket og snu slik at risen ligger ned.

4. Legg crabsticks, grønnsaker og chilimajones langs den nederste kanten av arket, og stryk litt wasabi over crab sticksen og rull sammen.

5. Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter.

Chilimajones

1. Ha egg , eggeplomme og sennep i bolle med olje

2. Kjør det opp med stavmixer.

3. Finnhakk urtene, kapers, chili og sylteagurk. Tilsett den ferdige majonesen.

4. Smak til med sitron, kimchi salt og pepper.