Bama

Ytrefilet av svin med bakte tomater og høvlede grønnsaker

60 min
Tags:

Saftig kjøtt og smaksrike grønnsaker på buffeten.

Ingredienser for 4 personer

Ytrefilet av svin

  • 1 stk svin ytrefilet
  • 4 stilk timian
  • 4 stilk rosmarin
  • ½ stk sitron
  • rapsolje, til steking
  • salt og pepper, etter ønske

Ovnsbakte tomater

  • 1 kg cherrytomat
  • 4 stilk rosmarin
  • 4 stilk timian
  • 2 dl vanlig olivenolje
  • salt og pepper, litt

Høvlede grønnsaker

  • 2 stk gulrøtter
  • ½ stk chioggiabete
  • ½ stk blomkål
  • ½ stk fennikel
  • ½ stk rødløk
  • 10 stilk bladpersille

Tilberedning

Ytrefilet av svin

1. Brun svinefileten godt i stekepanne sammen med urter, sitron salt og pepper.

2. Sett den så i en ovnsbakk og bak ferdig i ovnen på 140°C til kjernetemperaturen viser 68°C.

3. La hvile i minst 20 min før den kuttes opp.

4. Del fileten på langs før den så skjæres i skiver.

Ovnsbakte tomater

1. Legg tomatene i en ovnsbakk, ha over olje, urter og litt salt og pepper.

2. Bakes i ovn på 100°C til de begynner å sprekke.

Høvlede grønnsaker

1. Rens og kutt alle grønnsakene tynt på mandolin.

2. Skylles i hvert sitt vann før de sentrifugeres og blandes.

3. Hakk bladpersillen og bland i til slutt.

Mer om råvarene