Sesongkalender

Kort & godt

Vi i BAMA Storkjøkken er opptatt av lokal mat. Å handle lokalt er en måte å tenke globalt på. Det er ingen grunn til å gå over bekken etter vann. Vi er selvfølgelig glad i våre litt mer eksotiske frukter og grønnsaker også, men jo mer produksjon av høy kvalitet som foregår på hjemmebane, jo bedre er det. For oss selv. For de lokale bøndene. For miljøet. Ved å satse seriøst på lokalmat ønsker vi ikke bare å bli litt grønnere og mer kortreiste, men å få enda bedre råvarer å by på. Det skal være kort og godt.

Kort & godt fra Nord

Store deler av den nordlige regionen har mer enn nok vær og vind, så utfordringene er ofte mange når man skal dyrke her. Når det gjelder å plukke ut spennende råvarer til Kort & Godt, er det noen geografiske områder som utmerker seg. Frodige Frosta er en kulinarisk perle av en halvøy, der den ligger i Trondheimsfjorden og bugner av godsaker. I Levanger dyrkes det deilige økologiske gulrøtter og på Oppdal finner vi de prisbelønte fjellmandlene. Enda mer overraskende er kanskje de unike og bejublede produktene som befinner seg så langt nord som Målselv i Troms.