Sesongkalender

Bergsdalsgulrot

Arabere tok med gulroten til Spania for ca. 1000 år siden. Herfra spredde den seg over resten av Europa. Det finnes mange typer. De varierer i størrelse, fasong og farge. Noen lange og spisse, andre buttere. Noen nesten helt runde. En gulrot skal være knasende sprø og søt. Ragna og Arnfinn bruker, etter flere års utprøving på smak, sorten Napoli. Alle gulrøttene håndhøstes. De er intense på farge, sødme og aroma. 

En moderne bruk av gulrot er til smakfulle juicer. Sammen med gulroten tilsettes det gjerne eple for å gi syre og litt ingefærrot for å forsterke smaksbildet. 

Spiser du mye gulrot, kan du få en fin, gyllen hudfarge. Det skyldes betakaroten – en antioksidant som omdannes til «ekte» vitamin A i kroppen.

Oppbevares ved: 1-4°C.

Bergsdalsgulrot er tilgjengelig i august, september, oktober, november.

Gårder i Sørøst som produserer Bergsdalsgulrot: .