Sesongkalender

Epler

I Norge dyrkes flere ulike eplesorter som varierer på smak, konsistens og farge. Summerred har en frisk og syrlig smak, og har blitt veldig populær her til lands. Aroma har blitt en viktig sort, og er søt, frisk og fast i fruktkjøttet, og har selvfølgelig en deilig aroma. Gravenstein er et saftig og syrlig spiseeple, og tilhører en sort som er dyrket i Norge i over 200 år. Discovery er en ganske ny sort epler, middels store, runde og skinnende røde, syrlige og aromatiske. Åkerø er en svensk, saftig og gulgrønn eplesort som noen ganger omtales som en Rolls-Royce blant epler.

Nyt eplet som det er, i salat, som juice eller mos, som grøt, i desserter,  som syltetøy, på ostefatet eller i smoothies. Epler er naturlig rike på et fiberstoff som heter pektin. Dette stoffet gjør det ikke bare enkelt å lage eplegelé – det er også bra for magen.

Epler holder seg godt i romtemperatur, men enda lenger i kjøleskap. Smaken kommer best frem når eplene har romtemperatur.

Epler er tilgjengelig i juli, august, september, oktober, november.

Gårder i Sørøst som produserer Epler: Landfald gård.