Sesongkalender

Lilla gulrot

Det finnes i dag et utall typer gulrot som varierer i størrelse, fasong og farge. Noen blir lange og spisse, andre mer butte i fasongen og noen helt runde. En gulrot skal være knasende sprø og søt. Lilla gulrot har samme smak og anvendelse som vanlig gulrot. Gulrøttene er lekre i salat, som bakte eller rett og slett som helsprø og fargerik snacks. Vær oppmerksom på at lilla gulrot har ekstra mye naturlige fargestoffer og kan avgi farge i gryter og ved koking og bør varmebehandles separat. 

De flotte mørkerøde fargetonene i de mørkeste variantene av regnbuegulroten kommer i fra de samme sunne autocyaninene som gjør blåbærene til supermat. Dette er med andre ord en enda sunnere versjon av den allerede kjempesunne gulroten. Spiser du riktig mye gulrot, kan du oppnå en fin, gyllen farge på huden - nesten som om du har vært i solen. Dette skyldes betakarotenet i gulrot – en antioksidant som også kan omdannes til ”ekte” vitamin A i kroppen. Visste du at analyser av gulrøtter viser at når de er kokt har de litt høyere antioksidantinnhold  enn de rå? Du ser det på fargen – den er enda mer intens!

Oppbevares ved: 1-4°C.

Lilla gulrot er tilgjengelig i januar, februar, mars, april, august, september, oktober, november, desember.

Gårder i Sørøst som produserer Lilla gulrot: .