Sesongkalender

Moreller

Det er ikke rart morellen er en stor sommerfavoritt blant mange nordmenn. Den søte og runde smaken gjør at de også kalles søtkirsebær. En lang vekstsesong og lange, lyse dager gir de beste norske bærene. Moreller er svakt hjerteformet og har et karakteristisk hulrom ved stilkenden. Steinfrukten er i slekt med plomme og fargen varierer fra gul via mørkerød til nesten sort. Morellene er deilige å spise slik de er, bare husk å spytte ut steinen!

Det må være en av de mest smakfulle kildene til kostfiber som finnes. Tar du deg en håndfull eller to gir du fordøyelsen et puff i riktig retning.

Moreller oppbevares best i kjøleskap ved 2–4 ºC. Holdbarheten er kort. Bærene bør ikke bli utsatt for store temperatursvingninger, da dette fremskynder modningen.

Moreller er tilgjengelig i juli, august, september, oktober.

Gårder i Sørøst som produserer Moreller: .