Sesongkalender

Reddikmix

Reddikmiksen består av fire ulike reddiker.

Melonreddik/Red Meat. Denne kommer opprinnelig fra Kina hvor de også omtales som kinesisk eple. Spises i stort omfang og omtales som gunstig for fordøyelse og nyrefunksjon, men med et så vakkert utseende og så god smak trenger man jo ikke flere grunner til å spise massevis.

Lilla og hvit sylinderreddiker (sortsnavn KN-Bravo og Alpine) har opprinnelse i Sør-Korea. Det dyrkes et utall ”daikons” i Sør- Korea og Japan i ulike fasonger og størrelser, og de kan representere opptil 25% av en sørkoreaners inntak av grønnsaker.

Sort reddik/Nero Tondo omtales som black spanish, også denne har asiatisk/sentralasiatisk opphav.

Alle reddiker har sitt egentlige opphav i  området Syria/Irak/Iran. Derfra ble de spredd med handelsreisende til øst og vest og foredlet og tilpasset nye voksesteder gjennom århundrer. I Europa endte vi opp med den vanlige lille røde vi kjenner, som kalles månedsreddik. De frøene som ble med på reisen østover i Asia fikk en langt større variasjon i størrelse, smak, form og farge og utviklet også en stor grad av frosttolleranse.  

Reddikmix er tilgjengelig i september, oktober, november, desember.

Gårder i Sørøst som produserer Reddikmix: .