Sesongkalender

Rød Skjærgaardsløk

Rødløken kalles også rød kepaløk. Den er i nær slekt med den gule løken og en god erstatning i de fleste sammenhenger. Ikke minst når du ønsker litt mer farge i retten, som for eksempel i wok eller salat. Den røde løken er som regel litt mildere og søtere i smaken enn den gule – men den kan også ha mer smak og oppleves sterkere. Løk lagres best i tørr luft. 

Rødløk er rik på kostfiber, og mye er av typen inulin, derfor smaker den søtt ved oppvarming. De ytre lagene er rike på quercetin, et viktig plantestoff som sammen med isotiocyanater gir rødløken smak.

Oppbevaring i kjølerom kan være en god idé, men ikke nødvendig i vinterhalvåret.

Rød Skjærgaardsløk er tilgjengelig i juli, august, september, oktober.

Gårder i Sørøst som produserer Rød Skjærgaardsløk: Skjærgaarden gartneri.