Sesongkalender

Rosettkål

Rosettkålen er relativt ny på markedet. Den er en krysning mellom rosenkål og grønnkål, og er like velsmakende som den er dekorativ på tallerkenen. Denne kålen ble først utviklet i England og kom på markedet i 2010. Da hadde man brukt 15 år på å finne den rette balansen i smaken. Det hele startet med et ønske om å lage en rosenkål med mindre bitterhet enn den vi kjenner i dag. Resultatet ble en helt ny kål på størrelsen med en rosenkål. Smaken er mild, søt og med et lite nøttepreg. Her i Norge ble denne grønnsaken først kjent i 2015. 

Rosettkål er en næringsbombe og går under betegnelsen supermat - på lik linje med flere andre kålsorter. Den er rik på vitamin A i form av betakaroten, vitamin E, vitamin K, vitamin C, sporstoffet kobber og kostfiber. I tillegg får du vitamin B6 og folat, samt kalsium og kalium.

Rosettkål er tilgjengelig i januar, juni, juli, august, september, oktober, november, desember.

Gårder i Sørøst som produserer Rosettkål: .