Sesongkalender

Vassleggen

Fjellmandelen fra Oppdal er berømt blant matglade mennesker. Det er slett ikke alle som får lov til å dyrke denne deilige, lange, svakt flattrykte, litt krokete, slette og jamne poteten med grunne groehull.

Fjellmandelen skal kun dyrkes i Oppdal kommune og mer enn 400 meter over havet. Og det er nettopp der Nils Erik Sandblost og gården hans befinner seg. Her har det vært drevet gårdsbruk siden 1600-tallet, men mandelpoteten ble først tatt med til Oppdal av distriktlege Arentz en gang mellom 1858 og 1878. Sandblost-familien har drevet Vassleggen siden 1947. Fjellmandel fra Oppdal har mottatt Beskyttet Geografisk Betegnelse.

Produkter som leveres til Kort & Godt: Fjellmandel

Vassleggen produserer også: Mandelpotet

Nasjonale matskatter

Denne bonden dyrker råvarer vi har samlet under navnet Nasjonale matskatter. Dette er produkter vi er så stolte av at vi synes de ikke bare bør selges i hele landet, men til enhver tid være på lager i hele vårt langstrakte land. Det er alltid noe helt unikt forbundet med disse produktene; en smak, en spesiell egenskap, en stolthet, en sjeldenhet. Gårdene som står bak våre Nasjonale matskatter kjennetegnes enten ved evnen til å videreføre spennende tradisjoner eller ved å være nyskapende, og noen ganger en kombinasjon av disse to. 

 

Nord