Bama

Trygt å spise frukt og grønt!

I BAMA følger vi situasjonen rundt koronaviruset tett og forholder oss til rådene fra Folkehelseinstituttet og Mattilsynet. Helsemyndighetene er tydelige på at ingenting tilsier at viruset smitter via mat og drikkevann.

Publisert

Nå som  mange sjonglerer hjemmekontor, hjemmeskole og hjemme-barnehage ønsker vi å minne folk på å  følge myndighetenes råd som blant annet sier at vi bør spise «5 om dagen», være i aktivitet, og sørge for å sove nok.  

Det har  aldri vært viktigere å huske på gode vaner.  Kutt opp litt frukt og bær og ha stående fremme, så spiser alle mer.  

God hygiene 

BAMA ønsker å dele noen enkle hygieneråd som alltid er viktig  ved matlaging. Det er tre enkle grep  du kan ta: 

  • Vask hendene godt 
  • Skyll frukt og grønt 
  • Ha det rent og ryddig på kjøkkenet 
  • Det er  forøvrig  iverksatt ekstra  strenge hygienetiltak på pakkhus og plantasjer som leverer frukt og grønt til BAMA, slik at smitterisiko blant de ansatte reduseres. Det er pause mellom skiftene, større avstand mellom de ansatte, og færre som tar samme transport til jobb. 

Når det gjelder ferskforedlet mat som ferdigsalater, så er disse produktene  på lik linje  med annen frukt og grønt trygge  å spise.  Hos oss vaskes salatbladene  godt i nedkjølt norsk drikkevann,  før de  tørkes og pakkes.  

Vi får spørsmål om  smitte via  emballasje  og anbefaler alle å følge  generelle hygieneråd - vask hendene godt og ofte og skyll frukten og grønnsakene  før de spises.  Da er det like trygt og sunt å  spise  frukt og grønt som vanlig.  

Nok til alle  

BAMA står på for å levere fersk frukt og grønt til hele Norge. Slik situasjonen er nå, trenger ingen være engstelige for at vi skal gå tom for frukt, grønt eller bær. Vi får varer som planlagt, og leverer det kundene våre, butikkene, bestiller.  
Når det gjelder tilgangen til varer fra kontinentet, så opplever vi litt  forsinkelser ved noen grenseoverganger. Dette tar vi høyde for når vi planlegger, og er ikke noe folk flest merker noe til. Lastebiler og grenser overvåkes i sanntid, slik at transportørene kan velge raskeste rute til Norge.  

Vår viktigste jobb nå, er å sørge for god tilgang på fersk frukt, grønt og bær, som er noe av det sunneste vi kan spise. Ta gjerne kontakt med oss om du lurer på noe!