Bama

BAMA trekker tilbake dadler fra Iran

I Danmark er det avdekket mistanke om smitte av Hepatitt A virus i et parti Iranske dadler. BAMA fikk i november 2017 tilsendt et parti fra samme leverandør og med samme Lot nr.

Dadler fra dette partiet er solgt til Rema 1000 sine butikker i Nordland og Troms fra november 2017. BAMA har trukket dadlene tilbake fra markedet og varen er ikke lengre i salg i butikkene.  

Forbrukere som fremdeles har dadler fra dette partiet hjemme, bes levere dem tilbake til butikken eller kaste dem.

BAMA ble kjent med saken via varsling fra Fødevarestyrelsen i Danmark.

- Vi startet rutinemessig sporing for å sjekke om vi hadde leveranse fra samme opprinnelse. Vi avdekket at et mindre parti dadler var levert oss fra samme plantasje og trakk umiddelbart produktet fra markedet, samtidig som vi varslet Mattilsynet. Dette gjør vi ut fra føre var-prinsippet. 

- Det er ikke mistanke om smitte i Norge, sier kommunikasjonssjef Hanne Linnert til Dagbladet.

Dadler av samme merke er solgt andre steder i landet, men disse er fra andre plantasjer og omfattes ikke av denne tilbaketrekkingen.

Les mer om hepatittsmitte på Folkehelseinstituttet sider.

Hva er Hepatitt A-virus:

Hepatitt A er en virusinfeksjon som kan gi leverbetennelse. Viruset skilles ut med avføringen fra syke personer og smitte kan skje ved direkte kontakt mellom personer, eller via forurenset mat eller vann. Symptomer på hepatitt A-infeksjon varierer fra milde til mer alvorlige og omfatter feber, kvalme, oppkast og gulsott (gulfarget hud og gult på det hvite i øynene). Sykdommen kan vare inn til 6 måneder og gir vanligvis ingen varige leverskader.

Kontaktperson:

Kommunikasjonssjef Hanne Linnert: tlf. 907 96 901