Bama

Årets leverandørpris til Royal Berries

Det var det spanske fruktselskapet Royal som hentet hjem troféet som den beste internasjonale leverandøren i BAMAs konkurranse som «Supplier of the year». Les mer om begrunnelsen.

Prisen som ble innstiftet i forbindelse med BAMAs 125-års jubilé, og en etter hvert så gjeve bransjeprisen ble delt ut for åttende gang torsdag 8. februar, i forbindelse med den store messen i Berlin – Fruit Locistica.

- Årets leverandørpris deles ut hvert år, fordelt på en internasjonal og en norsk pris. Formålet er å gi en anerkjennelse til våre beste leverandører, og samtidig inspirere andre til å bli bedre. Som tidligere, var det tre sterke kandidater også i år, og det var ekstra hyggelig å kunne verdsette Josè Gandia og hans team – som fortjener mye kreditt for den betydelige veksten av bær i BAMA, forteller Øyvind Briså, som sto for den høytidelige utdelingen sammen med Rune Flaen.

Om selskapet

Det spanske fruktselskapet har vært en viktig samarbeidspartner for BAMA i nærmere 20 år. Takket være mange års forskning og produktutvikling har Royal etablert seg som en meget attraktiv leverandør til BAMA.

Royal deler BAMAs filosofi om å tenke langsiktig og ønsker å samarbeide med kunder som er best på å utvikle kategorien bær.

De har samarbeid med universiteter og forskningsmiljøer over hele verden, og kombinert med en dedikert markedsfokus har Royal utviklet varianter av bær med en smak og kvalitet som norske forbrukere foretrekker.

Royal viser også et betydelig samfunnsansvar der de har sine plantasjer og produksjoner. De har blant annet etablert mange nye arbeidsplasser og tilbyr gode velferdsordninger for sine ansatte i fattige områder i Spania og Marokko.

Gründer og daglig leder for Royal, José Gandía, har alltid hatt pasjon for dyrking av kvalitetsfrukt.

-   Vi bruker tid, penger og kunnskap til å skape innovasjon og har tro på at disse tre faktorene er nøkkel til suksess i bærproduksjonen. Vi er beæret og veldig glade for å  motta prisen som Årets leverandør til BAMA. Den er en viktig bekreftelse på arbeidet vi gjør, sa en stolt José Gandía da han mottok prisen under den årlige middagen som Nature’s Pride arrangerer under Berlin-messen.

De to andre nominerte leverandørene var det det israelske selskapet Mehadrin scitrus og den italienske leverandøren av steinfrukter og kiwi, Granfrutta Zani. Begge meget dyktige leverandører med et langt samarbeidsforhold med BAMA.

På bildet over, fra venstre: Øyvind Briså,  Macarena Gandía, Fred van Heydingen (NP), Adrielle Dankier (NP), José Gandía og Rune Flaen.