Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Derfor burde du spise klementiner i sommer

Klementiner er en stor favoritt her til lands, og akkurat nå på sensommeren er klementinene ekstra gode. Les våre beste grunner til å plukke med deg et par klementiner neste gang du er i butikken.

Derfor burde du spise klementiner i sommer

De små oransje sitrusfruktene er spesielt populære i vinterhalvåret, og vi forbinder gjerne klementinspising med høytider som jul og påske. Stadig flere spiser klementiner året rundt, og det er ikke uten grunn. Nå på sommeren og høsten er de faktisk ekstra gode, med intens smak og saftig fruktkjøtt.

Ekstra søte og saftige

Klementinene fra Cevita du finner i butikken nå er spesielt søte og saftige og har et tynt skall som er lett å skrelle av. De er nøye utvalgt til å bære Cevita-merket – rett og slett fordi de er av ypperste kvalitet.

Leskende og friske

Som frukt er klementiner rike på vitamin C, som bidrar til et normalt immunforsvar, virker som en antioksidant og bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. I tillegg inneholder klementinene mye vann, noe som er fint i sommervarmen, da kroppen trenger mer væske enn normalt. En bonus er også at de er rike på kostfiber!

Vet du hvilken sort du spiser nå? Ta en titt på vår sesongkalender.

Super å ta med seg

Klementin er en praktisk sitrusfrukt som kommer i sin egen emballasje, i form av et beskyttende skall. Dette gjør at klementiner er supert å ta med seg på tur, sende med i matpakken eller ha tilgjengelig i sekken etter trening.

Usikker på hva som er forskjellen på klementin og mandarin? Les forklaringen her.

Hvor får du kjøpt klementiner fra Cevita?

Klementiner fra Cevita får du kjøpt hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.