Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Sesongens beste meloner

Du finner melon i butikken året rundt, men det er akkurat nå i sommersesongen at Piel de Sapo og Honey Dew fra Cevita smaker aller best. De er saftige, store og spesielt utvalgt på grunn av sin søte smak og helt unike aroma.

Noen helt spesielle meloner  

Cevita-melonene Piel de Sapo og Honey Dew er to utvalgte sorter som er spesielt gode på smak og av svært høy kvalitet. Hver eneste melon er håndplukket fra åkeren og er et resultat av kunnskap og erfaring fra dyktige melonbønder gjennom generasjoner. Cevita-melonen Piel de Sapo har vunnet smakstesten Sabor Del Año i Spania i 2017, 2018, 2019, 2020 og 2021, så denne er det virkelig verdt å prøve!

Visste du at?

Når Cevita-melonene kvalitetssjekkes ser man ikke bare på utseende, konsistens og skall, men også på sukkerinnholdet i frukten. Denne undersøkelsen, eller en brix-måling, som det blir kalt, måler hvor mange sukkerkrystaller som finnes i vanninnholdet i frukten, som viser hvor søt melonen faktisk er. Jo høyre brix, jo søtere er melonen.

Smaken av sommermeloner

Våre søte meloner er spesielt leskende, noe som gjør at de passer utmerket som frisk snacks på varme sommerdager. De er også kalorifattige og en fin kilde til kostfiber og vitamin C, som gjør at melonene kan gi deg en deilig oppkvikker gjennom hele sommeren. Vitamin C bidrar nemlig til å redusere tretthet og utmattelse. 

Melonene får en ekstra dyp, søt smak på grillen.

Og hvordan velger du den beste melonen? 

Det første du kan gjøre er å se etter Cevita-merket på melonene. Når du velger en melon fra Cevita vet du at frukten er av høy kvalitet og spesielt utvalgt på grunn av sin gode smak. En Cevita-melon vil være stor i størrelsen, ha et fast og saftig fruktkjøtt og et fint skall uten skader. De proffeste melonbøndene kan banke på frukten for å høre om den er moden, men det er en avansert teknikk som tar årevis å lære seg, og ikke noe vi anbefaler.

Perfekt å ta med seg

En annen bonus med meloner er at de kommer i sin egen emballasje i form av et beskyttende skall. Dette gjør at de er supre å ta med seg bort. I Spania er det ikke uvanlig å ta med seg en melon istedenfor en blomsterbukett når man blir bedt bort på middag. Det er kanskje en idé å ta med seg om man er invitert på brunsj, til grilling eller på piknik?

Mer enn bare sommersnacks

Meloner spises ofte som de er, men er også veldig anvendelige i matlaging. De kan brukes i forretter, middager og i desserter, og mulighetene er mange. Ta gjerne en kikk på våre lekreste melonoppskrifter her.

Tips!

Et kulejern kan være kjekt å ha når man kutter melon. Kutt ut lekre baller og server i en skål - enklere dessert skal du lete lenge etter! 

Hvor får du kjøpt meloner fra Cevita?

Piel de Sapo og Honey Dew fra Cevita får du kun kjøpt hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.

Les også