Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Ingrid Landmark Tandrevold: – Har funnet tilbake til gleden med skiskyting

På tampen av forrige sesong tok negative tanker over for Eat Move Sleep-ambassadør Ingrid Landmark Tandrevold. Men nå er Fossum-løperen både positiv og optimistisk før sesongstarten onsdag.

Ingrid Landmark Tandrevold: – Har funnet tilbake til gleden med skiskyting

– Jeg har funnet tilbake til den indre gleden ved å drive med skiskyting. Det har vært en lærerik sommer og høst, hvor jeg har lært mye om meg selv og hvem jeg er som person og utøver, forteller Ingrid Landmark Tandrevold, når hun blir spurt hva status er nå like før sesongstart.

For det er ikke til å legge skjul på at fjorårssesongen var tøff for skiskytteren fra Bærum. De fleste husker nok de dramatiske scenene fra OL, hvor Tandrevold på jaktstarten gikk ut fra siste skyting på bronseplass, men til slutt endte på 14.plass og kollapset i målområdet. Det kom på toppen av allerede strenge covid-restriksjoner og press på seg selv.

– Alt endte med at jeg gikk i meg selv og stille meg selv spørsmålet «hvorfor driver jeg egentlig med dette?». Jeg taklet ikke hele opplegget med covid så godt, og det gjorde at skiskyting ikke var gøy lengre, og det tok tid før godfølelsen kom tilbake, sier Tandrevold, som er ærlig på at hun ikke var på et bra sted på tampen av forrige sesong.

– Jeg begynte å kjøre meg selv i et spor hvor jeg nesten glemte hva som var mine sterke sider. Jeg begynte kun å fokusere på det negative og mine svake egenskaper. I skiskyting blir man aldri utlært, og man kan alltid forbedre seg, men man blir ikke bedre av å fokusere på alt man er «rævva» til, forteller en åpenhjertig Eat Move Sleep-ambassadør.

Hva gjorde at du igjen klarte å finne tilbake til gleden med skiskyting?

­– Det som først og fremst hjalp meg var det å kunne være med folk igjen. Det at det igjen ble mulig å være med venner og familie utenom skiskyting ga meg et frirom hvor jeg kunne koble av. Da kjente jeg at motivasjonen kom tilbake, og jeg begynte igjen å glede meg til å gå på trening. Da begynte jeg også å føle at jeg tok steg. Nå ser jeg utrolig mye frem til å gå renn igjen.

Offensiv før serieåpningen

Onsdag serieåpner skiskytterdamene med 15 km normaldistanse i finske Kontiolahti. Da er det en offensiv Tandrevold som stiller til start.

– Testene jeg har gjort nå før sesongstarten har vært veldig bra. Jeg har vist bra fremgang både på rulleskimølle og skytetestene, men samtidig er det noe annet å ta det ut i konkurranse. Det å beherske stressnivået når det er alvor, er noe annet enn når man er på trening, forklarer Tandrevold, før hun tilføyer;

– Så blir det litt ekstra spennende siden jeg gikk glipp av sesongåpningen på Sjusjøen. Jeg er litt konkurranserusten, men skal prestere så godt jeg kan, så får vi se hva det holder til.

Hva har du som mål for sesongen?

– For meg er den ultimate skiskytteren en som presterer på et jevnt høyt nivå og er med å preger toppen hver konkurransehelg. Jeg vet jeg har et toppnivå som er helt der oppe, men det jeg har slitt med er stabilitet. Denne sesongen ønsker jeg å gjenskape toppnivået mitt oftere. Det blir det store fokuset for meg denne sesongen, avslører Tandrevold, før hun avslutningsvis skyter inn;

– Så kommer det jo et VM i Oberhof som jeg også ser veldig frem til.