Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Små røde poteter

Små røde poteter er røde utenpå og gule inni. De er perfekt for deg som har det travelt, da de koker på kun 15 minutter. De er også godt egnet til steking og ovnsbaking.

Små røde poteter
Bruk

Kan kokes, stekes eller bakes. 

Tilberedning

Potetene er vasket. De er kokefaste og kan kokes både med og uten skall. Koketid ca. 15 minutter. Legg potetene i kokende vann, skru ned varmen og la dem småkoke til de er møre. Hell av vannet og la dem dampe seg tørre.

Små røde poteter egner seg også godt til ovnsbaking. Vend dem i olje og bak på 200 grader i 30–40 minutter til de er møre og oppblåste. Dryss litt flaksalt over til slutt.

Dyrkes i
Oppbevaring

Bør oppbevares mørkt og kjølig, ved 4–8 ºC.

Næringsinnhold

Potet er en naturlig kilde til vitamin C, kalium og kostfiber. Mye av fibrene befinner seg i skallet, så spis gjerne potetene med skall.

Sesong

Produseres i august, september, oktober, november, desember, januar, februar, mars, april

Potetene kommer i en mindre pakning slik at du ikke får flere poteter enn du faktisk trenger.