Grønn & Frisk hjelper deg med det superviktige tilbehøret til jul | Bama

Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Grønn & Frisk hjelper deg med det superviktige tilbehøret til jul

Julens middager kan være stressende, men også preget av ro. Nå har Grønn & Frisk laget alt tilbehøret klart for deg. Smak, kvalitet og konsistens er helt på topp. Null skrelling, kutting og stapping – bare perfekt resultat. Så kan du heller ha fokus på pinnekjøttet, ribba, lutefisken og gjestene.

Sous vide bevarer den gode smaken

Grønn & Frisk sine juleprodukter er laget fra bunnen av og deretter kokt sous vide. Metoden bevarer smak og farge på en naturlig og best mulig måte. Det betyr perfekt smak, at ingen poteter koker i stykker, og ingen skrelling og stapping. Det er utelukkende benyttet friske råvarer; mye grønnsaker, litt smør, salt og pepper. Og kan vi bruke de «rare» grønnsakene, gjør vi selvfølgelig det.

Ingen julemiddag uten poteter

Mandelpoteter er et klassisk tilbehør enten om du serverer ribbe, pinnekjøtt eller lutefisk. Potetene er ferdig skrelt, og sous vide-metoden gjør at ingen poteter koker i stykker. Perfekt for både små og store middager. Pakningen varmes i raskt og enkelt i vannbad i 10 minutter. Dryss gjerne over litt salt og hakket persille før servering.

Fløtepoteter er en annen sikker vinner. Julens Fløtepoteter er en smakfull grateng med potet, fløte og et hint av hvitløk. Den varmes enkelt i en ildfast form i ovnen. For ekstra god smak kan du strø litt ost på toppen av gratengen når det er ca. 10 minuttene igjen av steketiden.

Kålrotstappe på 1-2-3

Julens Ferske Kålrotstappe er selvfølgelig laget fra bunnen av og bare med naturlige råvarer. Grønn & Frisk gir deg en kjempegod kålrotstappe, og du slipper å skrelle, kutte og stappe. Bare varm den opp 8 minutter i vannbad, så er det klart for servering. Tips: Om du ønsker en fyldigere smak, kan du blande litt av kraften fra pinnekjøttet inn i kålrotstappen.

Hvis du ønsker å lage kålrotstappen selv deler vi oppskriften med deg.

Til 4 personer trenger du:

  • 1 kg kålrot
  • 1 potet
  • 1 gulrot
  • 2–4 ss smør
  • Salt og pepper

Skrell kålrot, potet og gulrot og kutt i terninger. Kok grønnsakene i usaltet vann til de er møre. Hell av kokevannet og mos med en stavmikser eller en stapper. Tilsett smør (og ev. litt melk eller fløte) til konsistensen er passe tykk. Smak til med salt og pepper.

Julens ferske rødkål

Har du noen gang smakt rødkål laget fra bunnen av? Nå har Grønn & Frisk gjort jobben for deg. Julens Ferske Rødkål er laget på ekte, tradisjonelt vis. Den finstrimlede kålen er litt grovere enn du kan være vant til og akkurat passe kokt slik at smak og konsistensen blir best mulig. 

Hjemmelaget ertestuing

Hva er vel lutefisk uten ertestuing? God lutefisk fortjener godt tilbehør. Julens Ferske Ertestuing er laget på tradisjonelt vis av erter og smør, bare tilsatt en klype havsalt – akkurat som hjemmelaget.

Slik varmer du kålrotstappen vår

Tilberedning i vannbad:
Kok opp vann og legg posen i kjelen. Skru ned varmen og la trekke i 8 minutter. Klipp opp posen og klem innholdet forsiktig ut. Rør om før servering.

Slik varmer du våre mandelpoteter

Tilberedning i vannbad:
Fjern etikettbåndet. Kok opp ca. 3 liter vann og legg posen i kjelen. La posen trekke under lokk i ca. 10 minutter. Klipp opp posen og server.

GOD JUL!