Grønnere ris på 3 måter
Grønnsaksris er det perfekte alternativet til ris, og en super måte å få mer grønnsaker inn i kostholdet!

Et grønnere alternativ
Visste du at noe så enkelt som raspet blomkål eller finkuttet gulrot, pastinakk og brokkoli kan være en bra erstatning til den vanlige risen? Det er raskere å tilberede er i tillegg kalorifattig. Blomkålris er rik på både vitamin C og kostfiber. Grønnsaksrisen er rik på vitamin A i tillegg til å være en god kilde til folat, vitamin C og kalium.
Grønn & Frisk har Blomkålris som er ferdig raspet og Grønnsaksris som er ferdig kuttet. Prøv dem i en av disse gode oppskriftene:

Oppskrift på grønn ris
2 personer
Ingredienser
- 1 pose Blomkålris fra Grønn & Frisk
- ½ løk
- 1 hvitløksfedd
- 1 grønn chili
- 1 ts spisskummen
- 1 neve frosne erter
- 3 store never koriander
- Chilipulver
- Salt
Slik gjør du
- Stek finhakket løk og hvitløk.
- Ha deretter i blomkålrisen, finhakket grønn chili og spisskummen, og stek videre.
- Smak til med salt og chili.
- Ha koriander og litt vann i en food processor eller blender.
- Vend den grønne koriandersausen inn i blomkålrisen like før servering.
Curry- og kokosris
Oppskrift på curry- og kokosris
2 personer
Ingredienser
- 1 pose Blomkålris fra Grønn & Frisk
- ½ løk
- 1 hvitløksfedd
- 3 ts gul currypaste
- 3 ts kokoskrem (ev. kokosmelk)
- Granateplekjerner
- Mynte
- Salt
Slik gjør du
- Stek finhakket løk, hvitløk og currypaste, og tilsett deretter blomkålrisen.
- Ha i kokoskremen og smak til med salt.
- Bland inn granateplekjerner og mynte rett før servering.
Fajitas-ris
Oppskrift på fajitas-ris
2 personer
Ingredienser
- 1 pose Grønnsaksris fra Grønn & Frisk
- 2 ts tomatpuré
- ½ løk
- 1 hvitløksfedd
- ½ boks kidneybønner
- ½ boks mais
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts oregano
- 1 ts spisskummen
- 1 ts chilipulver
- Sukker
- Salt
- Lime eller sitron
Slik gjør du
- Stek finhakket løk og hvitløk, og tilsett tomatpureen. Stek videre.
- Ha i grønnsaksrisen og krydderet.
- Når grønnsaksrisen begynner å bli ferdig stekt, tilsetter du kidneybønner og mais.
- Stek litt mer, og smak til med salt, sukker og litt lime- eller sitronsaft.