Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Grønnere ris på 3 måter

Grønnsaksris er det perfekte alternativet til ris, og en super måte å få mer grønnsaker inn i kostholdet!

Grønnere ris på 3 måter

Et grønnere alternativ

Visste du at noe så enkelt som raspet blomkål eller finkuttet gulrot, pastinakk og brokkoli kan være en bra erstatning til den vanlige risen? Det er raskere å tilberede er i tillegg kalorifattig. Blomkålris er rik på både vitamin C og kostfiber. Grønnsaksrisen er rik på vitamin A i tillegg til å være en god kilde til folat, vitamin C og kalium.

Grønn & Frisk har Blomkålris som er ferdig raspet og Grønnsaksris som er ferdig kuttet. Prøv dem i en av disse gode oppskriftene:

Grønn ris

Oppskrift på grønn ris

2 personer

Ingredienser

  • 1 pose Blomkålris fra Grønn & Frisk 
  • ½ løk 
  • 1 hvitløksfedd 
  • 1 grønn chili
  • 1 ts spisskummen 
  • 1 neve frosne erter 
  • 3 store never koriander 
  • Chilipulver
  • Salt

Slik gjør du

  1. Stek finhakket løk og hvitløk.
  2. Ha deretter i blomkålrisen, finhakket grønn chili og spisskummen, og stek videre.
  3. Smak til med salt og chili. 
  4. Ha koriander og litt vann i en food processor eller blender. 
  5. Vend den grønne koriandersausen inn i blomkålrisen like før servering.
    Curry- og kokosris

Oppskrift på curry- og kokosris

2 personer

Ingredienser

  • 1 pose Blomkålris fra Grønn & Frisk 
  • ½ løk 
  • 1 hvitløksfedd 
  • 3 ts gul currypaste 
  • 3 ts kokoskrem (ev. kokosmelk)
  • Granateplekjerner
  • Mynte 
  • Salt

Slik gjør du

  1. Stek finhakket løk, hvitløk og currypaste, og tilsett deretter blomkålrisen.
  2. Ha i kokoskremen og smak til med salt. 
  3. Bland inn granateplekjerner og mynte rett før servering.
    Fajitas-ris

Oppskrift på fajitas-ris

2 personer

Ingredienser

  • 1 pose Grønnsaksris fra Grønn & Frisk
  • 2 ts tomatpuré 
  • ½ løk 
  • 1 hvitløksfedd 
  • ½ boks kidneybønner
  • ½ boks mais
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts oregano
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts chilipulver
  • Sukker 
  • Salt 
  • Lime eller sitron

Slik gjør du

  1. Stek finhakket løk og hvitløk, og tilsett tomatpureen. Stek videre.
  2. Ha i grønnsaksrisen og krydderet. 
  3. Når grønnsaksrisen begynner å bli ferdig stekt, tilsetter du kidneybønner og mais.
  4. Stek litt mer, og smak til med salt, sukker og litt lime- eller sitronsaft.