Hjelp! Jeg må lage julemiddagen selv | Bama

Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Hjelp! Jeg må lage julemiddagen selv

I år må vi tilpasse oss nasjonale retningslinjer og råd, som gjør at julefeiringen kan bli annerledes for mange. Flere er kanskje i isolasjon eller karantene og har utfordringer med å komme seg hjem til jul. Uansett hva omstendighetene måtte være trenger det ikke gå utover julematen. Vi i Grønn & Frisk hjelper deg med å lage din første julemiddag selv, og vi lover at det hverken blir vanskelig eller tidkrevende.

Julematen blir lekende lett

Med Julens Middagstilbehør blir julematen, eller i hvert fall tilbehøret, lekende lett. Det eneste du trenger å gjøre er å bestemme hva du vil spise, så fikser vi tilbehøret. Resultatet blir perfekt hver gang. For å gjøre det så lettvint som mulig har vi laget en guide til tre enkle retter du kan prøve deg på!

Torsk med ertestuing og mandelpoteter

Enkelt 

Torsk med ertestuing og mandelpoteter 

Torsk med sprøstekt bacon servert med ertestuing og mandelpoteter er en norsk klassiker som er lett å lage, og lett å like.

Stek bacon sprøtt og sett til side. Varm stekepannen til høy varme med litt smør. Senk varmen litt og legg i torskefiletene. La fisken steke til den flaker seg. Snu fisken etter et par minutter hvis du vil ha stekeskorpe på begge sider. Varm mandelpoteter og ertestuing i vannbad og server pannestekt torsk med baconterninger, perfekt kokte mandelpoteter og varm ertestuing.

Medisterpølse med kålrotstappe og mandelpoteter

Enklere

Medisterpølse med kålrotstappe og mandelpoteter 

Julepølse med fyldig kålrotstappe og mandelpoteter er en enkel og knallgod julerett.

Del pølsen i biter og lag snitt i enden av hver pølsebit. Stek pølsene i en stekepanne til de har fått en fin gyllen farge. Legg kålrotstappe og mandelpoteter i et kokende vannbad og server medisterpølsene med stekt løk.

Vossakorv med kålrotstappe og mandelpoteter

Enklest

Vossakorv med kålrotstappe og mandelpoteter 

Vossakorv med fyldig kålrotstappe og mandelpoteter er en enkel og knallgod julerett. 

Del pølsen i biter og stek dem i en stekepanne til de har fått en fin gyllen farge. Legg kålrotstappe og mandelpoteter i et kokende vannbad og server vossakorv med rørte tyttebær og grov sennep. 

Bonustips!

Pinnekjøtt er enkelt å lage, men krever litt ekstra tid og planlegging. Pinnekjøttet vannes ut i 30 timer og skal deretter dampes i 3 timer. Legg bjørkepinner eller en rist på bunn av kjelen og damp med lokk på. Kjøttet er klart når det løsner fra benet. Server med kålrotstappe og mandelpoteter til. 

Så enkelt kan det gjøres. God julemiddag!