Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Spis grønnere med grønnsaksris

Grønnsaksris er en finkuttet blanding av gulrot, pastinakk og brokkoli som er klar til bruk.

Spis grønnere med grønnsaksris

Det har aldri vært enklere å spise grønnsaker

Grønn & Frisk Grønnsaksris er et grønnere alternativ til ris, pasta og couscous. Den smaker godt både i og ved siden av middagen, og kan brukes i sauser og gryteretter for et ekstra innslag av grønnsaker. Hvis du vil ha en vegetarvri på middagen kan du bytte ut kjøttdeigen med Grønnsaksris.

Her kommer noen inspirerende oppskrifter med Grønnsaksris:

Spaghetti bolognese med Grønnsaksris.

Oppskrift på spaghetti bolognese med Grønnsaksris

2 personer

Ingredienser

  • 1 pose grønnsaksris fra Grønn & Frisk
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 dl grønnsaksbuljong
  • Sukker
  • Salt
  • Pepper
  • ¼ ts muskat, revet
  • Spaghetti/linguine
  • Parmesan
  • Basilikum

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk og fres i en stekepanne med olivenolje.
  2. Når løken er blank, tilsettes en pose grønnsaksris som får frese sammen med løken og en klype muskat.
  3. Tilsett en boks hermetiske tomater og 2 dl buljong og la det koke i 20 minutter. Juster med sukker og smak til med salt og pepper.
  4. Kok pasta etter anvisning på pakningen.
  5. Serveres med revet parmesan og finhakket basilikum.
Salat med Grønnsaksris.

Oppskrift på salat med Grønnsaksris og crème fraîche-dressing

2 personer

Ingredienser

  • 1 pose Grønnsaksris fra Grønn & Frisk
  • ½ rød løk
  • 1 pose pinjekjerner fra Grønn & Frisk
  • Bladpersille
  • Crème fraîche-dressing fra Grønn & Frisk

Slik gjør du

  1. Finkutt rød løk.
  2. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne.
  3. Bland rå grønnsaksris med løk, pinjekjerner og hakket bladpersille.
  4. Vend inn crème fraîche-dressing etter ønsket mengde.
  5. Enkelt og friskt tilbehør til både kjøtt og fisk, eller godt som en salat i seg selv.
Stekt Grønnsaksris med kylling.

Oppskrift på stekt Grønnsaksris med kylling

2 personer

Ingredienser

  • 1 pose Grønnsaksris fra Grønn & Frisk
  • 2 kyllingbryst
  • 1 chili
  • ½ sitron
  • Olje til steking
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Krydre kyllingbrystet med salt og pepper og stek i en grillpanne.
  2. Stek grønnsaksrisen i olivenolje.
  3. Smak til med finhakket chili, limesaft og salt og pepper.