Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Crème Fraîche-Dressing

Grønn & Frisk Crème Fraîche-dressing er fraiche! Det er det ekstra høye innholdet av original Crème Fraîche som bidrar til den deilige kremete og friske smaken. Og siden dressingen er kaldrørt, får den ekstra fersk og hjemmelaget smak. Husk å riste dressingen godt før bruk.

Crème Fraîche-Dressing
Bruk

Crème Fraîche-dressing er godt på en frisk salat, til pai eller som pizzadressing.

Smak

Crème Fraîche-dressing har en kremet konsistens med en smak av løk, hvitløk og sitron.

 

 

Tilberedning

Rist godt før bruk. 

Oppbevaring

Kjølevare 0-6 °C. 

Ingredienser
Crème fraîche (50,5 %)( kremfløte, syrekultur), vann, sukker, glukosesirup, salt, krydder (løk,hvitløk), melkeproteiner, fortykningsmidler (modifisert maisstivelse, guarkjernemel), laktose, surhetsregulerende middel (sitronsyre), krydderekstrakter, sitronpulver.
Næringsinnhold

Ernæring Verdi

Energi kJ 1184 kJ

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Energi kcal 287 kcal

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Fett 28,6 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram fett gir 38 kJ eller 9 kcal. Fett er den mest konsentrerte formen for energi i maten (gir mest kalorier per gram). Fett inkluderer mettet fett, enumettet og flerumettet fett. Det er de to siste som er bra for hjertet og helsen for øvrig, og som vi fortrinnsvis bør velge. Fett bør gi oss 25-40 % av det totale energiinntaket per dag.

Hvorav mettede fettsyrer 11,7 g

Mettet fett er hardt, og er den typen fett kroppen kan lage selv. For mye mettet fett i kosten kan øke kolesterolverdiene. Myndighetene ønsker at vi reduserer inntaket av mettet fett. Frukt og grønnsaker inneholder svært lite mettet fett. Melk, ost, kjøtt og smør er de store kildene til mettet fett.

Karbohydrater 5,6 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram karbohydrat gir 17 kJ eller 4 kcal. Inkluderer enkle sukkerarter og stivelse. Karbohydrater bør utgjøre 45-60 % av energien i et vanlig kosthold. Karbohydrater er den foretrukne energikilden til cellene i kroppen, og er viktig for fysisk aktivitet.

Protein 1,8 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram protein gir 17 kJ eller 4 kcal. Protein av høy kvalitet (kjøtt, fisk, egg, melk og soyabønner) inneholder alle byggesteinene kroppen trenger for å danne eget protein. Belgvekster og kornvarer er de mest proteinrike matvarene fra planteriket. Protein bør utgjøre 10-20 % av dagens energiinntak.

Salt 1,8 g

Vanlig salt består av natriumklorid (NaCl). Ett gram salt inneholder ca. 0,4 gram natrium. Gjennomsnittlig saltinntak i befolkningen er ca. 10 g/dag. Myndighetene anbefaler at inntaket begrenses til maks 5 g/dag. Natrium er nødvendig for en rekke prosesser i kroppen. Et saltinntak ned mot 1,5 g/dag er for de fleste voksne nok til å dekke behovet for natrium ved normal fysisk aktivitet og klima. Frukt, bær, grønnsaker, poteter og salat er naturlig fattig på salt, men fulle av smak. Begrens tilsetning av salt når du lager mat!

Sesong

Produseres i august, september, oktober, november

Kildesortering

Kildesorteres som plast.

Opprinnelse

Produsert i Norge.

Relaterte produkter