Bama

BAMAs julekos!

Sjokoklementiner

1. Skrell klementinene og dypp de i smeltet sjokolade
2. Strø over havsalt
3. Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet

Grønnsaker med juledipp

1. Bland kesam, hakkede hasselnøtter, svisker, salt og pepper i en skål
2. Kutt opp agurk, gulrot og selleristang
3. Dipp i vei! 



Julefruktspyd

1. Finn fram din favorittfrukter. Kutt dem opp og sett dem på trespyd

Tips: Server fruktspydene med en skål pepperkaker ved siden av

Sjokoepler

1. Stikk pinner/harde sugerør i toppen av eplene
2. Dypp eplene i smeltet sjokolade og rull dem i ditt favorittstrøssel (Vi anbefaler hakkede nøtter, revet appelsinskall og/eller revet kokos)
3. Sett eplene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet

Jordbærnisser
en
1. Kutt topp og bunnen av på jordbærene. Spar på bunnene
2. Legg jordbærene med størst flate ned, og legg en liten klump med krem oppå
3. Sett jordbærbunnen oppå kremklatten
4. Finn frem svart kakestrøssel og sett på to ca. like store strøssel foran på kremklumpen
5. Ta krem på en stekepinne og lag lue og knapper på jordbærtoppen og foran på selve jordbæret

Bananbrød

1. Bland en moden banan, hvetemel, kakao og sukker i en bolle
2. Ha i melk, egg og smeltet smør
3. Legg blandingen i en brødform og strø over kanel og hakkede mandler
4. Stek i ovnen på 170 grader i 40-60 min
5. Topp med bananskiver og hakkede mandler

Eplegløgg

1. Ha eplejuice, stjerneanis, nellik, kanelstang, sitron, ingefær og honning i en kjele
2. Varm i ca. 20 minutter og server

Bakte epler

1. Kutt av toppen av eplene 
2. Grav ut innmaten med en skje og legg det i en egen bolle
3. Bland sammen innmaten, havregryn, sukker, kanel, mandler, rosiner og marsipan
4. Legg blandingen tilbake i de uthulede eplene
5. Stekes i ovnen på180 grader til eplets ytre er mykt

Apple Crumble

1. Kutt epler i biter og legg dem i en skål
2. Bland eplene med hvetemel, sukker og kanel
3. Finn frem en annen skål og bland sammen mykt smør, hvetemel, kanel og sukker
4. Legg epleblandingen nederst i en ildfast form med melblandingen over
5. Stekes i ovnen på 180 grader til toppen er gylden

Julefruktfat

Kutt opp din favorittfrukt og server! 



Julefruktsalat

1. Kutt opp frukten du forbinder med jul og bland den sammen i en bolle
2. Topp med klementinsaft, limesaft, hakkede hasselnøtter og rosiner

Riskrem med bringebær

1. Mos bringebær i en sil
2. Bland bringebærsaus og sukker sammen i en bolle
3. Topp riskremen din med bringebærsaus og noen ferske bringebær


Julesmoothie bowl

1. Miks en moden banan og kokosyoghurt i en blender
2. Topp med klementin, epleskiver, knuste pepperkaker, sjokoladebiter og revet kokos

Eplekake

1. Skrell eplene og del dem i skiver
2. Legg epleskivene i smurte porsjonsformer og strø over sukker og kanel
3. Finn fram en bolle og bland sammen havregryn, sukker, hasselnøtter og mykt smør
4. Legg havregrynsblandingen over eplene
5. Stekes i ovnen på 180c til havregrynen er gylden

Riskrem med klementin

1. Legg riskrem i en skål
2. Topp med klementiner, pepperkaker og hakkede mandler
3. Strø litt kanel på toppen som en siste "touch"

Krumkaker med klementin

1. Bland krem, revet klementinskall og klementinsaft
2. Finn fram krumkaker, legg på krem og noen klementinbåter
3. Topp med mørk sjokolade


Frosne druer

1. Sett dine favorittdruer på små trespyd/tannpirkere. La noen bli igjen løst
2. Sett druene i fryseren i 4-5 timer
3. Druene spises som de er eller kan legges i glass som isbiter!




Appelsinkjeks

1. Finn fram din favoritt-cookie deig
2. Bland inn hakkede hasselnøtter, sjokolade og revet appelsinskall i deigen
3. Lag små baller av deigen og topp de med sjokoladebiter, hakkede hasselnøtter og sjokolade
4. Stekes i ovnen på 180 grader til de er gylne

Iskrem med julefrukt

1. Pimp opp iskremen med kiwi, klementin, jordbær- og sjokoladesaus
2. Topp med hakkede hasselnøtter

Bærdessert med iskrem

1. Topp iskrem med sukrede multer, jordbær og bringebær
2. Hell over jordbærsaus
3. Strø over hakkede mandler og kokos



Grønnkålchips

1. Bland grønnkål og olivenolje
2. Legg grønnkålen på et stekebrett og strø salt over
3. Stekes i ovnen på 175 grader i 10 – 15 minutter




Banansplit

1. Finn fram en moden, brun banan
2. Kutt den på skrå og flat bitene ut på en tallerken
3. Legg på en kule med is og litt krem
4. Topp med smeltet sjokolade og hakkede nøtter

Sjokojordbær

1. Dypp jordbær i smeltet sjokolade, etterfulgt av valgfri topping. Vi anbefaler hakkede nøtter, revet kokos eller revet appelsinskall


Krumkaker med multekrem

1. Bland sammen krem, multer og sukker
2. Hell kremblandingen over krumkakene og topp med sukrede multer

God jul!