Gjør dine jordbær forskremte og skumle!
Ingredienser
- Jordbær
- Mørk og hvit sjokolade egnet for smelting
- Melisglasur i sprøytepose
Vask jordbærene, behold hamsen på. (Hamsen er den grønne bladsamlingen i toppen av bæret)
Kok opp litt vann i en kjele. Hakk sjokoladen i små biter og legg dem i en varmefast skål som du plasserer i vannbadet. Pass på at det ikke kommer vann i skålen med sjokoladen. Rør om i sjokoladen til den er helt smeltet og har en fløyelsmyk konsistens.
Dypp så jorbærene i sjokoladen ved å holde dem i hamsen. Bruk gjerne gummihansker for å unngå fingermerker. Plasser jordbærene på et fat dekket med matpapir og sett fatet i kjøleskapet for avkjøling i 15 min.
Pynt jordbærene med skremte og skumle fjes av melisglasur, eller bruk smeltet sjokolade i kontrastfarge i en sprøytepose.
Bruk gjerne de skremte jordbærene på fruktspyd eller i fruktsalaten.