Kokt eller smørdampet brokkoli

Bilde av kokt eller smørdampet brokkoli

Ingredienser:

1 brokkoli

Slik gjør du:

Del brokkolien i jevne buketter. Skrell og skjær stilken i skiver.

Kokt

Bruk mye vann til koking og salt vannet godt. Legg i brokkolien når vannet fosskoker og kok brokkolien knapt mør, det tar ca. 2–4 minutter avhengig av størrelsen på bukettene. Kok dem heller litt for lite enn litt for mye. Hell av vannet og server straks. Vend eventuelt den nykokte brokkolien med en klatt smør eller litt olivenolje.

Smørdampet

Smørdamping er raskt, godt og enkelt. Kok opp 1–2 cm vann i en romslig kasserolle, tilsett en god klatt smør, salt og litt kvernet pepper. Ha i brokkolien og la det koke over høy varme til det meste av vannet har fordampet, eller til brokkolien er knapt mør. Bruk lokk, men la samtidig litt av dampen slippe ut.

 

Nøkkelord: Brokkoli