Hjertesalat med bakt hvitløkdressing

Bilde av hjertesalat med bakt hvitløkdressing

Ingredienser:

4 personer

  •  2–4 hjertesalater

Hvitløksdressing

  • 6–8 hvitløkfedd, uskrelte
  • 2 dl crème fraîche eller kesam
  • Olivenolje
  • Friske urter
  • Salt, kvernet pepper og chilipulver eller tørkede chiliflak

Slik gjør du:

Hvitløksdressing
Legg hvitløkfeddene på et stykke aluminiumsfolie og drypp over litt olje. Pakk folien rundt hvitløken og bak feddene ved 200 °C i ca. 20 minutter, til hvitløken blir helt myk. Press den bløte hvitløken ut av skallet og over i en liten bolle (spar gjerne noen fedd til pynt). Knus den med en gaffel og rør inn crème fraîche. Smak dressingen til med salt og pepper.

Rens og del salaten i kløfter. Legg salaten over på et fat og drypp over dressingen. Pynt med friske urter og et lett chilidryss.

TIPS: Ikke la deg skremme av mengden hvitløk. Når hvitløken bakes blir den rund i smaken og sødmefull. Denne enkle salaten passer til alle type retter og kan være et godt utgangspunkt for en «Cæsarsalat».

Nøkkelord: hjertesalat, salat