«OppNed» tomatterte

Bilde av «OppNed» tomatterte

Ingredienser:

4 personer

  • 600 g cherrytomater, gjerne gule og røde
  • 2 ss smør
  • 2 ss sukker
  • 1–2 ss balsamicoeddik
  • 2 plater frossen butterdeig
  • Flaksalt og kvernet pepper
  • Friske urter til servering

Slik gjør du:

Varm stekeovnen til 200 °C.
Bruk en liten stekepanne (ca. 22 cm i diameter) som tåler og settes i stekeovnen. Tin butterdeigsplatene og legg dem oppå hverandre. Kjevl deigen ut slik at leiven blir stor nok til og legges som et lokk over stekepannen (skjær den til slik at butterdeigen passer best mulig). Smelt smøret i pannen og dryss over sukkeret i et jevnt lag. Tilsett tomatene når sukkeret har smeltet til gyllen karamell. Stek tomatene i et par minutter mens du svinger på pannen (tomatene skal få litt farge men må ikke stekes/kokes i stykker). Tilsett eddiken og fortsett å svinge på pannen til væsken i pannen har fått sirupskonsistens. Legg butterdeigslokket over tomatene og klem deigen godt ned langs med innsiden av kanten på pannen. Sett pannen inn i ovnen og stek terten i ca. 20 minutter eller til butterdeigen er gyllenbrun og stekt. La terten få stå noen minutter å avkjøle seg, før du vender den over på et fat eller tallerken (hvis det er mye væske i pannen bør du helle av den før du vender ut terten).

Tips: Serveres gjerne med grovhakket basilikum og smuldret fetaost eller biter av fersk mozzarella.

Nøkkelord: tomater, tomat