Sprø agurksalat med vårløk og reddik

Bilde av sprø agurksalat med vårløk og reddik

Ingredienser:

4 personer

  • 1 stor slangeagurk
  • 3 vårløk
  • ½ rød chili, renset for frø
  • 1 bunt reddiker
  • 1 liten bunt gressløk
  • 1 liten bunt dill
  • 1 dl crème fraîche eller yoghurt naturell
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Del agurken på langs og skrap ut den bløte kjernen med en teskje. Lag lange agurkstrimler med en potetskreller, eller skjær agurken i tynne skiver. Rens reddikene, skjær to av dem i tynne skiver, del resten i to og kok de delte reddikene knapt møre i lettsaltet vann. Avkjøl reddikene i isvann.
Finsnitt/strimle vårløken, finhakk chilien og grovhakk gressløken. Bland sammen resten av ingrediensene til agurksalaten og smak til med salt og pepper. 

Tips: Et friskt og sprøtt alternativ til den tradisjonelle agurksalaten. Passer spesielt godt til kokte, stekte og grillede fiskeretter.

Nøkkelord: agurk, vårløk