Julens gode tilbehør

Julens gode tilbehør

Med julen følger de store måltidene, og med dem følger også det gode tilbehøret. For hva er vel pinnekjøtt uten en deilig kålrotstappe, eller den glaserte juleskinken uten sin Waldorfsalat? For meg er rødkålen like viktig som den knasende sprø svoren på ribba. Og har du egentlig tenkt over hvor lett det er å lage ertestuingen til lutefisken?

Frisk opp julebordet med fristende salater som klementin- og rødløksalat drysset med granateplekjerner eller en fikensalat med endiv og bringebær toppet med søte julenøtter. Bytt ut sylteagurken med kryddersyltede grønnsaker og nyt juleosten med en spicy plommerelish.

Kanskje kommer du til et punkt hvor du føler deg like mett som en stappet julepølse og ikke riktig klarer å velge mellom riskrem og multekrem,…ja da kan jeg anbefale en forfriskende fruktsalat med tropiske innslag. Skulle valget likevel falle på riskremen kan jeg opplyse deg om at den aller beste bringebærsausen lager du selv, forbausende enkelt!

Kos deg i den deilige juletiden og la det skinne litt ekstra av julens «grønne» tilbehør.

Med de beste ønsker om en riktig god jul fylt med kjærlighet, glede og god mat.

Lise

Lise Finckenhagen

Lise Finckenhagen begynte hos Eyvind Hellstrøm på Bagatelle som 16-åring, og er i dag en populær formidler av kokekunst i VG, kokebøker og på TV.

Nøkkelord: Grønnsaker, Jul, Rødkål, Potet