”Sursøt” wok med mango

Bilde av ”Sursøt” wok med mango

Ingredienser:

2 personer

  • 1 mango, fast og moden
  • 1 rød paprika
  • 1 bunt vårløk
  • 1 paksoi
  • 2 ss søt chilisaus
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss limesaft
  • 2 ss finrevet ingefær
  • 2 hvitløkfedd, finhakket
  • Olje til steking
  • Frisk koriander til pynt

Slik gjør du:

Rens og skjær mangoen i jevne grove biter. Skjær vårløken på skrå i jevne biter. Skjær av det nederste stilkfestet på paksoien og del bladene fra hverandre. Vask og skjær bladene i grove biter. Rens og del paprikaen i jevne biter.

Rør sammen søt chilisaus, soyasaus, lime, ingefær og hvitløk. Varm woken og tilsett litt olje. Vent til det nesten begynner å ryke og ha i paprika og vårløk. Stek under stadig omrøring til grønnsakene blir knapt møre, ca. 30 sekunder. Hell grønnsakene over på en tallerken så lenge. Varm woken på nytt, tilsett litt olje og ha i paksoi. Stek raskt over høy varme under stadig omrøring. Tilsett mango og hell de andre grønnsakene tilbake i woken. Skru ned varmen, hell i sausen og bland alt godt sammen. Pynt med frisk koriander og finstrimlet vårløk. Servers straks.

Tips:
I denne woken passer det godt med kylling, svinekjøtt eller hvit fisk. Finstrimle litt vårløk og legg strimlene i iskaldt vann. Løft de opp, la strimlene renne godt av seg på litt kjøkkenpapir og pynt den ferdige retten med knasende sprø vårløkstrimler.

Nøkkelord: Mango, Rødløk, Vårløk