Spinatterte

Bilde av spinatterte

Ingredienser:

4 personer

  • 3 plater frossen butterdeig
  • 250 g fersk spinat
  • 1 stort hvitløkfedd, finhakket
  • 1 liten rødløk, i tynne skiver eller finhakket
  • 3 store egg
  • 2 dl crème fraîche, fløte eller matfløte
  • 100–150 g fetaost
  • Olivenolje 

Slik gjør du:

Bruk en firkantet (ca. 20 x 20 cm) eller rund terteform (ca. 22 cm i diameter). Tin butterdeigen og legg platene oppå hverandre. Kjevl dem ut til et firkantet flak eller en tilnærmet rund leiv avhengig av fasongen på terteformen. Kle formen med butterdeigen og la det gjerne henge litt deig over kanten. Prikk bunnen med en gaffel, kle den med bakepapir og dekk bunnen med tørkede erter (dette er for at bunnen skal bevare fasongen under steking). Stek bunnen ved 200 ˚C i 15 minutter. Løft ut de tørkede ertene.


Rens og vask spinaten. Fres rødløk og hvitløk myk i en stor stekepanne med litt olivenolje. Tilsett spinat og rør til spinaten har klappet sammen. Hell alt over i en stor sil slik at væsken fra spinaten drypper av. Når spinaten har blitt litt avkjølt, kan du forsøke å presse mest mulig væske ut av den. Fordel spinaten utover tertebunnen og smuldre over fetaosten. Visp sammen egg og fløte, krydre lett med salt og kvernet pepper (litt revet muskat er også godt). Hell eggeblandingen over tertefyllet og stek terten ved 180 ˚C i ca. 30–40 minutter, eller til overflaten er 
gyllen og fyllet har stivnet. Serveres varm eller kald.

 

Nøkkelord: Spinat, Rødløk, Hvitløk