Kerrs Pink gnocchi med parmesan og rosmarin

Bilde av kerrs Pink gnocchi med parmesan og rosmarin

Ingredienser:

2–4 personer

  • 6–8 store Kerrs Pink
  • 200 g grovt havsalt
  • 65 g hvetemel, gjerne ekstra finsiktet
  • 50 g revet parmesan
  • 1 eggeplomme
  • Salt
  • Smør til steking
  • Et par kvaster frisk rosmarin eller en god håndfull salvieblader
  • Revet parmesan til servering

Slik gjør du:

Prikk potetene med en gaffel. Legg et ark med aluminiumsfolie i en passende ildfast form og dryss over saltet. Legg potetene på saltet og bak potetene i ovn ved 180 oC i ca. 1 ½ time, eller til potetene er helt møre. Avkjøl, del potetene og skrap ut all potetmassen. Press potetmassen gjennom en potetpresse eller lignende og over i en bolle. Tilsett mel, parmesan, eggeplomme og en god klype salt. Kna massen raskt sammen til en deig.

Dryss litt mel på arbeidsbenken og del deigen i fire. Rull hver del ut til en pølse (ca. 2 cm i diameter) og del pølsene i 2–3 cm brede biter (bruk en kniv som du drysser med litt mel). Kok opp en romslig kjele med lettsaltet vann. Legg i gnocchiene og la de koke til de flyter opp til overflaten. Løft gnocchiene opp med en hullsleiv. La de renne godt av seg før du har de over på en stor tallerken med litt olivenolje. Varm en stor stekepanne og tilsett en god klatt med smør. Ha i gnocchiene og stek dem gyllenbrune. Tilsett rosmarin mot slutten av steketiden, hell gnocchiene over på et fat og dryss over revet parmesan.

Tips:
Hvis gnocchiene ikke skal spises med det samme, løfter du de rett fra det kokende vannet og over i isvann. La de få renne godt av seg før du har de over på en stor tallerken og vender dem med litt olivenolje for å hindre at de kleber seg sammen. Oppbevar gnocchiene i kjøleskap frem til senere bruk.

Nøkkelord: Potet, Rosmarin