Røsti av Asterix

Bilde av røsti av Asterix

Ingredienser:

4 personer

  • 8 mellomstore Asterix
  • 2 vårløk
  • Salt og kvernet pepper
  • Smør og/eller olje til steking

Slik gjør du:

Skrell og riv potetene på et rivjern. Klem ut mest mulig væske av de revne potetene. Finsnitt vårløken. Bland den lyse delen (spar det grønneste til pynt) sammen med potetene og krydre med salt og kvernet pepper. Bruk en middels stor stekepanne. Tilsett en god klatt smør (ca. 2 spiseskjeer) i pannen og trykk potetblandingen jevnt utover i pannen. Press potetkaken godt sammen. Stek ved middels høy varme i ca. 10 minutter til potetene på toppen begynner å bli «gjennomsiktige» og undersiden er gyllen og sprø. Snu potetkaken og stek den gyllen på den andre siden også. Dryss over resten av vårløken og skjær potetkaken i jevne stykker ved servering.

Tips:
Andre urter eller spirer kan drysses over som pynt før servering. Du kan også lage flere små røstipoteter hvis du heller vil det. Er potetkaken veldig tykk, kan du steke den ferdig i ovn ved 180 °C i ca. 15 minutter. Når du skal snu potetkaken i panne, kan du vende den over på en tallerken for så å «skli» den over i pannen igjen.

Nøkkelord: Potet, Vårløk