Rødbetpesto

Bilde av rødbetpesto

Ingredienser:

  • 300 g rødbeter
  • 1 dl ristede pinjekjerner eller ristede skåldede mandler
  • 1–2 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 dl mild og god olivenolje + litt ekstra
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 ss revet parmesan
  • Salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Vask rødbetene godt, skjær av topp og bunn (ikke fjern for mye). Legg rødbetene over i en liten ildfast form og pensle snittflatene med litt olje. Bak rødbetene ved 200 ℃ i ca. 1 time, eller til de er helt myke. Avkjøl, skrell og kutt rødbetene i mindre biter. Kjør alle ingrediensene sammen til en jevn masse i en hurtigmikser. Smak pestoen til med salt og kvernet pepper.

Tips: Godt til all fisk og kjøtt, og nydelig som dipp til grønnsaker. Prøv også som pastasaus!
Vil du spare én time, kan du bruke ferdig kokte beter; sous vide rødbeter.