Sellerisuppe

Bilde av sellerisuppe

Ingredienser:

4 personer

  • 400 g sellerirot
  • 150 g mandelpoteter
  • 3 dl grønnsaks- eller hønsebuljong
  • 5 dl melk
  • 2 ss smør
  • 1 syrlig eple
  • 150 g bacon
  • 1 liten bunt gressløk
  • Salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Rens og skrell sellerirot og poteter. Skjær alt i små biter og fres bitene i 2 ss smør. Tilsett buljong og melk. La det hele småkoke til grønnsakene er helt møre. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper. Skjær eplet i små terninger og baconet i strimler. Sprøstek baconet i en stekepanne. Løft det ut og stek eplebitene møre og gylne i samme panne. Bland bacon sammen med epleterningene og tilsett grovhakket gressløk. Fordel suppen i dype tallerkener og topp med eple- og baconblandingen.

TIPS:
Sellerirot kan erstattes med pastinakk eller jordskokk. Jordskokk har en litt nøtteaktig smak som forsterkes om du smaker suppen til med noen dråper valnøttolje. Bacon kan byttes ut med spekeskinke eller chorizopølse. Det er også veldig godt å servere suppen med stekt eller ovnsbakt laks.

Nøkkelord: Sellerrot, Potet, Eple, suppe