Florlett blomkål, eple og fennikelsalat

Bilde av florlett blomkål, eple og fennikelsalat

Ingredienser:

Tid: Ca. 10 minutter (Antall: lag så mye du trenger og skjær ønsket mengde i tynne skiver)

  • Blomkål
  • Eple
  • Fennikel
  • Sitron eller lime
  • Olivenolje
  • Friske urter som brønnkarse, kjørvel, persille eller spirer

Slik gjør du:

Skjær blomkål, eple og fennikel i syltynne skiver. Har 
du en mandolin (grønnsakskutter) er det det perfekte redskapet til den jobben. Legg alt lett og ledig eller lagvis på et fint fat. Drypp over sitron- eller limesaft
 og olivenolje. Pynt med friske urter eller spirer.

Tips: Prøv å grille sitronen før du presser den over denne salaten eller andre salater. Sitronen får sødme fra karamelliseringen og forandrer litt karakter. Del sitronen i to, pensle snittflaten med olivenolje og krydre lett med salt og pepper. Legg de halve sitronene med snittflaten ned på en varm grill og grill i 3–4 minutter. Snu sitronene og la dem gjerne ligge et par minutter før de er klare til bruk.

Nøkkelord: blomkål, fennikel, eple