Gulrotpuré

Bilde av gulrotpuré

Ingredienser:

4 personer

  • 4 store gulrøtter
  • 2 ss smør
  • En god skje crème fraîche, yoghurt naturell eller kokosmelk (kan sløyfes)
  • Salt og pepper
  • Hakket gressløk, persille eller kjørvel til pynt

 

Slik gjør du:

Skrell og kutt gulrøtter i små biter. Ha bitene over i en kasserolle og tilsett vann til det akkurat dekker gulrøttene. Kok opp og la det koke til gulrøttene er helt møre og det meste av væsken har fordampet (hell av eventuell væske som er igjen). Kjør gulrøttene til en glatt puré med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Rør inn smør og smak til med salt og pepper. Topp med en skje crème fraîche (yoghurt eller kokosmelk) ved servering hvis ønskelig og pynt gjerne med friske urter.

Nøkkelord: gulrot, urter