Chili con carne med «blomkålris»
Tags:
Ingredienser for 4 personer
Chili con carne med «blomkålris»
- 400 g storfe høyrygg
- 1 stk gul løk
- 1 stk rød paprika
- 1 stk grønn paprika
- 400 g plommetomater
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 1 tsk korianderfrø, knuste
- 1 stk kanelstang, liten
- 2 tsk spisskummen, malt
- 2 tsk Paprikapulver
- 2 tsk Chilipulver
- 2 ss tomatpure
- 1 ss brunt sukker
- 3 dl oksekraft/buljong
- 300 g brune bønner, kokte
- 2 ss mørk 70 % sjokolade, revet
- 1 stk blomkål
- 4 ss rapsolje, til steking
- salt* og pepper*
- *ikke næringsberegnet
Til servering
- youghurt naturell* eller rømme*
- hakket persille og/eller koriander*
- *ikke næringsberegnet
Tilberedning
- Skjær kjøttet i små biter.
- Rens og skjær løk og paprikaene i jevne biter.
- Fjern stilkefestet og hakk tomatene.
- Finsnitt chili og hvitløk.
- Bruk en tykkbunnet gryte og fres løk, chili og hvitløk i 2 ss olje.
- Tilsett de tørkede krydderiene og kjøttet. Fres videre til kjøttet er brunet.
- Rør inn tomatpure og tilsett tomater, paprika, buljong, sukker og en god klype salt.
- Gi gryten et oppkok, legg på lokk og la gryten putre stille og rolig i en times tid.
- Rør om av og til.
- Ta av lokket og la gryten putre videre en halv times tid, eller til kjøttet er helt mørt.
- Juster smaken med salt og pepper.
- Skyll bønnene godt i kaldt vann og rør dem inn i gryten mot sutten av koketiden.
- Finhakk sjokoladen og rør den inn helt til slutt (spar gjerne litt som du drysser på toppen ved servering).
- Rens og riv blomkålen på et rivjern, eller del den i grove biter og kjør den i en hurtigmikser til det ligner ris (eller små gryn).
- Varm en stor stekepanne med 2 ss olje og stek blomkålrisen i 3-4 minutter, rør med jevne mellomrom.
- Smak til med salt og pepper.