Bama

Chili con carne med «blomkålris»

ca. 2 timer

Ingredienser for 4 personer

Chili con carne med «blomkålris»

  • 400 g storfe høyrygg
  • 1 stk gul løk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 400 g plommetomater
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 tsk korianderfrø, knuste
  • 1 stk kanelstang, liten
  • 2 tsk spisskummen, malt
  • 2 tsk Paprikapulver
  • 2 tsk Chilipulver
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ss brunt sukker
  • 3 dl oksekraft/buljong
  • 300 g brune bønner, kokte
  • 2 ss mørk 70 % sjokolade, revet
  • 1 stk blomkål
  • 4 ss rapsolje, til steking
  • salt* og pepper*
  • *ikke næringsberegnet

Til servering

  • youghurt naturell* eller rømme*
  • hakket persille og/eller koriander*
  • *ikke næringsberegnet

Tilberedning

  1. Skjær kjøttet i små biter.
  2. Rens og skjær løk og paprikaene i jevne biter.
  3. Fjern stilkefestet og hakk tomatene.
  4. Finsnitt chili og hvitløk.
  5. Bruk en tykkbunnet gryte og fres løk, chili og hvitløk i 2 ss olje.
  6. Tilsett de tørkede krydderiene og kjøttet. Fres videre til kjøttet er brunet.
  7. Rør inn tomatpure og tilsett tomater, paprika, buljong, sukker og en god klype salt.
  8. Gi gryten et oppkok, legg på lokk og la gryten putre stille og rolig i en times tid.
  9. Rør om av og til.
  10. Ta av lokket og la gryten putre videre en halv times tid, eller til kjøttet er helt mørt.
  11. Juster smaken med salt og pepper.
  12. Skyll bønnene godt i kaldt vann og rør dem inn i gryten mot sutten av koketiden.
  13. Finhakk sjokoladen og rør den inn helt til slutt (spar gjerne litt som du drysser på toppen ved servering).
  14. Rens og riv blomkålen på et rivjern, eller del den i grove biter og kjør den i en hurtigmikser til det ligner ris (eller små gryn).
  15. Varm en stor stekepanne med 2 ss olje og stek blomkålrisen i 3-4 minutter, rør med jevne mellomrom.
  16. Smak til med salt og pepper.