Bama

Grove wraps med falafel og rødbethummus

ca. 1 time
Tags:

Ingredienser for 4 personer

Kikertboller

  • 450 g kokte kikerter
  • 1 stk rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 ss potetmel
  • 2,5 tsk malt spisskummen
  • 2 tsk malte korianderfrø
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl persille, hakket
  • 1 dl koriander, hakket
  • 2 ss sesamfrø, ristede
  • salt og pepper*, etter smak
  • olje til steking*
  • *ikke næringsberegnet

Rødbethummus

  • 400 g kokte kikerter
  • 2 stk mellomstore rødbeter, kokte
  • ½ tsk spisskummen
  • 2 ss tahini, rå
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss vanlig olivenolje
  • salt*, etter smak
  • *ikke næringsberegnet

Marinerte grønnsaker

  • 1 stk rødløk
  • 100 g reddiker
  • 1 stk gulrot
  • 1 ss eddik
  • 1 ss honning, flytende
  • 1 ss vann

Til servering og topping

  • 4 stk grove wraps
  • 4 ss yoghurt naturell
  • finsnittet chili* eller syltet jalapenos*
  • hakket persille* eller koriander*
  • *ikke næringsberegnet

Tilberedning

Begynn gjerne med grønnsakene slik at de kan marinere mens du forbereder resten. Både kikertbollene og hummusen kan forberedes god tid i forveien.

  1. Rens og skjær løken i tynne skiver, reddikene i tynne skiver og gulroten i tynne strimler.
  2. Bland sammen eddik, honning og vann.
  3. Bland grønnsakene godt sammen med laken og la det marinere en halvtimes tid.
  4. Skyll kikertene til bollene grundig under rennende kaldt vann.
  5. La vannet renne av og tørk ertene godt på et kjøkkenklede (prøv å få ertene tørrest mulig).
  6. Finhakk rødløk og hvitløk. 
  7. Del chilien på langs, skrap vekk frøene og hakk chilien.
  8. Bruk en hurtigmikser og kjør kikerter, løk og hvitløk til en jevn mos.
  9. Tilsett potetmel, spisskummen, korianderfrø, chili, sitronsaft og urter.
  10. Kjør alt godt sammen til massen samler seg til en formbar «farse».
  11. Krydre med salt og pepper og bland til slutt inn sesamfrø.
  12. Form «farsen» til 16 små boller. Bollene kan med fordel lages god tid i forveien, og oppbevares i kjøleskapet frem til servering/steking.
  13. Varm litt olje i en stekepanne og stek bollene gylne og sprø rett før servering.
  14. Skyll kikertene til hummusen godt i kaldt vann og kjør dem til grov mos i en hurtigmikser.
  15. Tilsett rødbeter, spisskummen, tahini, finhakket hvitløk, sitronsaft og olivenolje.
  16. Kjør til en jevn mos, tilsett litt vann (cirka 0,5 dl) hvis hummusen virker veldig tykk.
  17. Smak til med salt.
  18. Fyll varme grove wraps med hummus og kikertboller.
  19. Topp med litt yoghurt og marinerte grønnsaker.
  20. Dryss over litt finsnittet chili og ekstra urter hvis ønskelig.