Bama

Tacosalat

20 min.

Lag en spiselig bolle av en tortillalefse og fyll den opp, oppvask sparer du også. Se på oppskriften som en ide og bruk de grønnsakene eller ingrediensen du likser best selv. Frukt som ananas og mango passer også godt. Kjøtt kan erstattes med fisk, reker eller bønner. Rester etter gårsdagens tacomiddag er det perfekte utgangspunkt for dagens taco «bolle».

5/5 av 2 rangeringer

Ingredienser for 1 personer

Tacosalat

  • 1 stk tortilla
  • ¼ stk crispisalat
  • 1 dl tomatsalsa
  • 3 ss guacamole
  • ¼ stk agurk
  • 80 g karbonadedeig
  • 3 ss maiskorn
  • jalapeno
  • frisk koriander

Ekstra tilbehør

  • rømme
  • revet ost eller smuldret fetaost
  • 30 g nachochips

Tilberedning

  1. Varm ovnen til 180 grader.
  2. Legg tortillaen i en passende ildfast form eller kakeform - slik at den ligner en «bolle» med bølgete kant.
  3. Stek tortillaen midt i ovnen til den blir gyllen og sprø.
  4. Avkjøl og ta den ut av formen den ble stekt i.
  5. Fyll «bollen» med salat og topp salaten med tomtsalsa, guacamole, agurk i tynne skiver, kjøtt, mais, finsnittet jalapeno og grovhakket frisk koriander.
  6. Som ekstra tilbehør passer det godt med litt revet ost og en skje rømme.