Bama

Bacon & brokkolisalat

Denne salatblandingen består av finhakket brokkoli, sprø og frisk og søt isbergsalat og litt finhakket rødløk. En smaksrik og litt mer mettende blanding.

Salatblandingen og pastaen og baconet  ligger i adskilte kamre, slik at salaten holder seg helt frisk og fersk! Det er bare å åpne, blande og nyte – et godt måltid! 

Det medfølger gaffel i alle variantene. 

Bruk

Bacon & brokkolisalat er et godt og friskt lunsj- eller mellommåltid.

Smak

Smaksrik med urtemarinerte pastaskruer og sprøstekt bacon i biter. 

Tilberedning

Bacon & brokkolisalat er ferdiglaget og trenger ingen tilberedning.

Oppbevaring

Dette er en kjølevare som oppbevares ved 0–4 ºC.

Igredienser

Nettovekt 247 g. Salaten er vasket i isvann og pakket i beskyttende atmosfære.

SALAT (57 %): brokkoli (33 %), isbergsalat, rødløk. MARINERT PASTA (18 %): durumhvete, vann, rapsolje, salt, krydder (inneh. selleri), fullherdet rapsfett, gulrot, hydrolysert vegetabilsk protein, gjærekstrakt. CRÈME FRAîCHE DRESSING (18 %): rapsolje, vann, créme fraîche 15 %, kjernemelk, eddik, sukker, salt, modifisert maisstivelse, løkpulver, eggeplommepulver (eggeplomme, salt, maltodekstrin), surhetsreg. middel (melkesyre), stabilisator (xantangummi), emulgator (polysorbat 60), purreløk, konserveringsmidler (kaliumsorbat, natriumbenzoat), hvitløkspulver, pepperekstrakt, sitronkonsentrat, smøraroma. BACON (7 %): røkt svinekjøtt (95 %), salt, antioksidanter (natriumaskorbat, natriumsitrat ), surhetsreg. middel (melkesyre), konserveringsmidler (natriumnitritt, natriumacetat), krydderekstrakt. Grønnsakene er vasket i isvann og pakket i beskyttende atmosfære. 

Næringsinnhold

Beskrivelse Verdi

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

591 kJ

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

141 kcal

Energigivende næringsstoff. 1 gram fett gir 38 kJ eller 9 kcal. Fett er den mest konsentrerte formen for energi i maten (gir mest kalorier per gram). Fett inkluderer mettet fett, enumettet og flerumettet fett. Det er de to siste som er bra for hjertet og helsen for øvrig, og som vi fortrinnsvis bør velge. Fett bør gi oss 25-40 % av det totale energiinntaket per dag.

9,7 g

Mettet fett er hardt, og er den typen fett kroppen kan lage selv. For mye mettet fett i kosten kan øke kolesterolverdiene. Myndighetene ønsker at vi reduserer inntaket av mettet fett. Frukt og grønnsaker inneholder svært lite mettet fett. Melk, ost, kjøtt og smør er de store kildene til mettet fett.

1,9 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram karbohydrat gir 17 kJ eller 4 kcal. Inkluderer enkle sukkerarter og stivelse. Karbohydrater bør utgjøre 45-60 % av energien i et vanlig kosthold. Karbohydrater er den foretrukne energikilden til cellene i kroppen, og er viktig for fysisk aktivitet.

7 g

Enkle karbohydrater som smaker søtt. Fruktose, glukose og melkesukker er sukkerarter som finnes naturlig i ulike matvarer. Det er ønskelig å kutte ned på mengden tilsatt sukker i kostholdet. Tilsatt sukker inkluderer hvitt og brunt sukker, honning, ren fruktose og siruper. Frukt og bær er en naturlig kilde til sukkerarter som følges av kostfiber, vitaminer og mineraler. Det er ikke ønskelig å redusere på inntaket av naturlig forekommende sukker.

2,3 g

Kostfiber er et karbohydrat som ikke lar seg fordøye av vårt fordøyelsessystem, men tarmbakteriene våre kan fordøye det. 1 g kostfiber gir derfor 8 kJ eller 2 kcal. Finnes kun i plantematvarer. Vi spiser i dag for lite kostfiber - ca 20-22 gram mot de ønskede 30-35 gram per dag. Frukt, grønnsaker, bær og poteter er gode bidragsytere.

-

Energigivende næringsstoff. 1 gram protein gir 17 kJ eller 4 kcal. Protein av høy kvalitet (kjøtt, fisk, egg, melk og soyabønner) inneholder alle byggesteinene kroppen trenger for å danne eget protein. Belgvekster og kornvarer er de mest proteinrike matvarene fra planteriket. Protein bør utgjøre 10-20 % av dagens energiinntak.

4,5 g

Vanlig salt består av natriumklorid (NaCl). Ett gram salt inneholder ca. 0,4 gram natrium. Gjennomsnittlig saltinntak i befolkningen er ca. 10 g/dag. Myndighetene anbefaler at inntaket begrenses til maks 5 g/dag. Natrium er nødvendig for en rekke prosesser i kroppen. Et saltinntak ned mot 1,5 g/dag er for de fleste voksne nok til å dekke behovet for natrium ved normal fysisk aktivitet og klima. Frukt, bær, grønnsaker, poteter og salat er naturlig fattig på salt, men fulle av smak. Begrens tilsetning av salt når du lager mat!

0,8 g

Referanseverdien for vitaminer og mineraler er satt i Matinformasjonsforskriften. Disse tallene tar ikke hensyn til kjønn, alder eller annet, og de har ingenting med Helsedirektoratets ernæringsanbefalinger å gjøre. Det er kun lov til å oppgi mengden vitaminer og mineraler i en vare dersom mengden per 100 g overstiger 15 % av referanseverdien.  Når det er over 15 % i en vare, har det en helseeffekt i kroppen.

Kilde: Matvaretabellen.no