Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Det er bare å grønne på!

Det er stadig flere av oss som ønsker å spise grønnere, spesielt i hverdagen. Å spise grønt er noe av det beste vi kan gjøre for kroppen og en fargerik tallerken kan være både inspirerende å se på og smakfull å spise.

Her kommer noen tips til hvordan du kan grønne på, både i hverdagen og til fest.

Varier i farger, smaker og sorter

Grønnsaker kommer i alle mulige farger, smaker og sorter. De kan være søte, bitre, milde eller sterke – men fellesnevneren er at de smaker godt og er enklere å tilberede enn man tror. Lag en regnbue av grønnsaker på tallerkenen og varier i smaker og sorter.

Ikke velg bort, legg til

Et grønnere kosthold behøver absolutt ikke på bekostning av dine favorittretter. Tenk heller på hva du kan legge til, fremfor hva du tror du burde velge bort. En smakfull pastarett kan tilsettes en neve sprø sukkererter, en gryterett kan toppes med saftig blomkålris og en kyllingwok har alltids plass til flere grønnsakssorter.

Opplev gamle grønnsaker på nytt

Det finnes en mengde grønnsaker i butikken som ofte glemmes bort fordi vi forbinder dem med helgemat og store middagsselskaper. Aspargesbønner er en klassiker til biff og bearnaise, men passer også utmerket i en frisk lunsjsalat. Gamle slagere som brokkoli og blomkål kan være lette å glemme når man står i butikken. Gjør de til en gjenganger på handlelisten ved å inkludere i dine favorittretter. Brokkoli og blomkål kan raspes over salat, dampes til en god kyllingfilet eller gjemmes fra skeptiske barn i en lun gryterett.

Grønnsaker som passer deg

Se gjerne etter grønnsaker i butikken som passer for den livsstilen du lever akkurat nå. Ofte på tur? Fyll kjøleskapet med grønnsaker som egner seg for å kuttes opp og spises som snacks. Ekstra god tid på hjemmekontoret? En søtpotet lager seg selv mens du er i møte. Grønnsaker som er lett tilgjengelig er ofte de vi spiser aller mest av.

Gode grønnsaker er alltid i sesong

Det er alltid sesong for gode og smakfulle grønnsaker. Se etter Season-merket i butikken – det er et kvalitetsmerke for grønnsaker med herlig smak. Vi i Season gjør det enklere for deg å velge kvalitet og inspirerende å lage god mat.

Grønn på med disse grønnsakene