Bama

Årets kokk 2019 - Grønnsaker og sjømat fra Norge

24. september går årets kokk av stabelen i Mathallen i Oslo, og vi er stolte over å få lov til å prege menyen med våre Kort & Godt-produkter. Her kan du se årets oppgave og hvilke råvarer som skal benyttes.


Presentasjon av tema på tallerken

Vaktel fra Ryfylke og norske rotgrønnsaker.

  • 7 stk vaktler fra Ryfylke
  • 20 stk vaktelegg
  • Norske rotgrønnsaker. Skal brukes og presenteres med tydelig smak. Velg mellom følgende rotgrønnsaker fra BAMA Storkjøkkens Kort & Godt: Pastinakk fra Reier gård, Purreløk fra Egeland gård, Regnbuegulrot fra Hegsvold gård.

Kriterier:

  • Retten skal bestå av vaktel (+50%), vaktel egg og norske rotgrønnsaker (30%). Det skal være tydelig smak av vaktel i retten.
  • Alle garnityrer/grønnsaker skal være av norsk opprinnelse.
  • Minimum 3 garnityrer, som er valgfrie, men minimum 1 av de tre garnityrene skal inneholde pastinakk, purreløk eller gulrot. Alle må gjerne brukes i retten.

Presentasjon av tema på fat

Sei Artic Supreme med løk og grønnkål fra Vang gård i Totenvika.

  • 2 stk. sei Artic Supreme på 3-4 kg.
  • Det kan velges mellom følgende skjell eller skalldyr (minst en av disse skal brukes): Blåskjell, hjerteskjell, taskekrabbe.
  • Fra BAMA Storkjøkkens Kort & Godt skal gul løk og grønnkål fra Vang gård brukes. Ett eller flere av garnityrene skal ha en tydelig smak av disse.

Kriterier:

  • Retten skal bestå av 60% sei. Seien skal presenteres hel eller sammensatt i «piece», og transjeres ved anretning og legges på tallerken. Sei-piecene kan presenteres som 1 eller 2 piecer, dette er valgfritt. Porsjoner om er pre-kuttet vil ikke bli godkjent av kitchen jury og det vil gis poengtrekk på 24 poeng.
  • Minimum tre valgfrie garnityr, der ett skal ha tydelig smak av gul løk og grønnkål. 

BAMA Storkjøkken er stolt sponsor av årets kokk 2019. Les mer om årets kokk og Bocuse d'Or Norge her. 

-----------------------------------------------------------------------------

Toppbilde: Årets kandidater f.v.: Christian André Pettersen, Marius Dragsten Kjelsrud, Filip August Bendi, Øyvind Bøe Dalelv, Håvard Werkland. T.h: Faglig leder, Gunnar Hvarnes.