Bama

Aprikos, nektarin og fersken fra Granfrutta Zani

Fra Granfrutta Zani i Faenza, Italia får vi de nydeligste ferskener, nektariner og aprikoser.

Mennesker har dyrket frukt i Emilia Romagna-regionen i Italia i flere tusen år. Og får Granfrutti Zani det som de ønsker, skal de fortsette med det.

Selv formidable suksesser kan oppstå via omveier, noe Granfrutta Zani er et godt eksempel på.  Grunnleggeren Luciano Zani var i utgangspunktet bilselger, men en økende interesse for markens grøde fikk han til å endre kurs – han ønsket ikke lenger å selge biler, men heller selge noe biler kunne frakte. I 1961 kjørte han sin første last med delikat og smakfull frukt til markedet i Milano, og responsen var så bra at han kom igjen. Siden så han seg aldri tilbake.

Italienske slektsbånd er sterke, og snart var andre medlemmer av familien engasjert i bedriften. Den samme lidenskapen vokste i dem alle; å finne og foredle fruktsorter som trives i det rike jordsmonnet og særegne klimaet Emilia Romagna-regionen er kjent for. Pågangsmotet, innsatsen og lidenskapen bar bokstavelig talt frukt, i dag er Granfrutti Zani et selskap med 90 heltidsansatte, 1000 sesongarbeidere og med kunder over hele jorden.      

 

Filosofien de lever etter er likevel den samme Luciano Zani hadde i tankene på sin første tur til torget i Milano: Når naturen behandles med omsorg, kjærlighet og respekt, gir den mer tilbake.