Bama

Klementin - Clemenules

Takket være den spanske gården Raco-Peña er vi i stand til å tilby deg Clemenules-klementiner, noe  vi er svært stolte av. Clemenules er relativt store i størrelsen, med et tykt skall som gjør de lette å skrelle. Det saftige fruktkjøttet nærmest smelter på tungen, og gir en smak med en perfekt balanse mellom syrlighet og sødme.

I klementinene vi får fra Juan Ibañez Vilar ser vi egenskapene som har gjort sitrusfrukter til en favoritt over hele kloden. Vakker å se på, god holdbarhet, veldig god i desserter og i presset form – og like god rett i hånden.

Sesong: November - januar 

1109-94: Smaken av Klementin Clemenules

Raco-Peña drives av Juan Ibañez Vilar og ligger i Artana, en kommune i fjellsiden av Sierra Espadan, og frukten han dyrker smaker like mye spansk sol, kultur og klima som navnene tilsier. Dette området ble etablert som nasjonalpark i 1998, som i stor grad er med på å bestemme hvordan gården drives. Her er nemlig bærekraft viktig i alle ledd av fruktproduksjonen, både når det gjelder fornuftig bruk av vann og minimalt med plantevernmidler. Naturlighet er et mantra Raco-Peña tar på alvor.

Gården dyrkes på to hektar, og Juan er tredje generasjon. Bestefaren dyrket opprinnelig oliven på området, men etter noen års drift ble det omgjort til en sitrusplantasje. Dette var et klokt valg, kombinasjonen mellom klima og jordsmonn får klementinene til å bli ekstra søte og smakfulle.

Vannet henter Juan fra en brønn. Området er kjent for å ha mye underjordisk vann, både som kilder og elver. I nærheten ligger Les Coves de Sant Josep, en av de lengste underjordiske elvene i Europa. Den er selvsagt umulig å se, men effekten den har på frukten Juan dyrker er åpenbar – østvendt beliggenhet gir mye sol, god tilgang på krystallklart vann gir perfekte vekstforhold. Klimaet spiller også inn; høy luftfuktighet og små sjanser for frost gir jevn og god vekst gjennom hele året. Både for trærne og frukten.

I klementinene vi får fra Juan Ibañez Vilar ser vi egenskapene som har gjort sitrusfrukter til en favoritt over hele kloden. Vakker å se på, god holdbarhet, veldig god i desserter og i presset form – og like god rett i hånden.