Bama

Sopp fra Verhoeckx i Nederland

Fra familien Verhoeckx i Nederland får vi noen helt spesielle varianter av sopp. De har et bredt utvalg som alle har sin helt unike smak; Gul østersopp (Yellow oyster), Åkersopp (Horse Mushroom), Mini Shitake og Bluefoot.

Soppen hersker over sitt eget rare rike. Den utvikler ikke fotosyntese og får ikke næring fra planter, men fra organisk materiale. Derfor kan den ikke regnes som et medlem av planteriket. I tillegg inneholder sopp kitin og glykogen, stoffer som vanligvis forbindes med dyr. Derfor er den mer beslektet med dyr enn planter, uten å tilhøre dyreriket av den grunn.

Sopp er i det hele tatt vanskelig å bli klok på, men desto lettere å bli glad i. Og noen av de som har lagt sin kjærlighet på soppens fabelaktige egenskaper er familien Verhoeckx i Nederland.

Familien begynte å dyrke sopp i 1958. De var pioneerer på området men ble raskt fulgt av flere, området rundt elven Maas viste seg å være ideelt for soppdyrking. Derfor plukker og pakker Verhoeckx som fra omtrent 20 bønder i området, og har bygget en pakkestasjon på 1000 kvadratmeter for at alt skal gå riktig for seg. All soppen de tar seg av er produsert med miljøvennlige sertifiseringer, som blant annet betyr at produsentene bruker grønne miljøkilder.

Soppen hos Verhoeckx dyrkes i rom hvor alt er lagt til rette for at den skal trives – fuktighet, temperatur og luftstrømmer, alt er gjort for å gjenskape ideelle vekstforhold.

 

Sesong: Januar - desember